П   Р   И   С   Ъ   Д   А

Гр. Лом, 31.10. 2017 година

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

Ломският районен съд, VІ наказателен състав, на тридесет и първи октомври две хиляди и седемнадесета година в открито съдебно заседание, при следния състав:

 

                                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ : Боряна Александрова

                                  

 

на секретаря: Веселка Младенова, като разгледа докладваното от съдията Александрова, НЧ`Х Дело  N: 213/2017  година по описа ЛРКС, въз основа на закона и доказателствата, след съвещание, съдът:

 

 ПРИСЪДИ:

 

ПРИЗНАВА подсъдимата Н.П.М.,  родена на ***г***, българка, българска гражданка, омъжена, неосъждана,  ЕГН ********** ЗА НЕВИНОВНА в това, че казала обидни и клеветницески думи за честта и достойнството на Б.Г.Б., изричайки

 “1. Тези хора сигурно са на социални както всички като тях, нямат работа и имат време да пишат жалби и да разиграват държавни служители ние нямаме такова време за изпълнение.

2. Това е психически тормоз върху сестра ми и семейството й. Тук се пояснява – те са земеделски производители, убити и уморени хора. Тези момчета са отраснали с тях.

4. Ние сме частна фирма от 1992 г. производител на мебели с персонал 50 работника на които плащаме заплата и осигуровки, плащаме и данъци на държавата, не си решаваме проблемите по нецивилизован път, иначе нямаше да стоим толкова години на европейския пазар.  ” , поради което я ОПРАВДАВА изцяло по обвинението за извършено престъпление по чл.148, ал.1, т.1  вр. с чл.146, ал.1 от НК.

 ОТХВЪРЛЯ предявения от Б.Г.Б. с ЕГН **********, с повереник адв.Н.В. против Н.П.М. иск за сумата от 3000 лева, представляваща обезщетение за причинени  неимуществени вреди-

 претърпени болки и страдания от деянието, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от датата на деянието – 09.06.2008г. до окончателното й изплащане като НЕОСНОВАТЕЛЕН и НЕДОКАЗАН.

ОСЪЖДА Б.Г.б. ЗАПЛАТИ на Н.П.М. от 1000  лева, представляваща направените по делото съдебни и деловодни разноски.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок от днес пред МОС.

                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ :