ПРОТОКОЛ

                                            гр. Л О М, 23.11. 2017 г.

       Ломски районен съд, гражданска колегия, четвърти граждански състав в публично съдебно заседание на двадесет и трети ноември две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

                                                           Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

при участието на секретар: ДАНИЕЛА ЦЕНКОВА  сложи за разглеждане  ГР.Д. №  1548  по описа за 2017 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в 9.00  часа  се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

                                   О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА на основание чл.234, ал.1 от ГПК постигнатата спогодба между Т.А.Л. с ЕГН ********** ***, чрез процесуалния си представител адвокат Н.А. от МАК от една страна и от друга страна А.Ж.А. с ЕГН ********** *** за делба на съсобствения им недвижим имот придобит на основание наследство за ответницата на ½ идеална част, от родителите си Ж. А.П. с ЕГН **********, починал на 01.11.2003г. и В. П. П. с ЕГН **********, починала на 11.05.2012г., а за ищцата чрез покупко продажба съгласно Нотариален акт № 10, том VІІІ, рег. № 5013, дело № 426/2013г. на Д. М. Нотариус при Съдебен район Лом, вписан под № 393 в Нотариалната камара, вписан в Служба по вписванията гр. Лом, вх. Рег. № 7431, от 2013г., Акт № 168, том ХІІ, дело № 161/2013г., а именно

Дял І

Т.А.Л. с ЕГН ********** ***, става изключителен собственик на недвижим имот, находящ се в гр. Брусарци, обл. Монтана - Дворно място от 780/седемстотин и осемдесет/ кв.м. с построените в него масивно жилище, лятна кухня и други стопански сгради и направените трайни насаждения, находящо се в гр. Брусарци, обл. Монтана, до съседи: УПИ VІ-696, Общинска мера, УПИ ІV-694 и улица, съставляващо УПИ V/пети/, с планоснимачен номер 695/шестотин деветдесет и пет/ в кв. 48/четиридесет и осем/ по плана на гр. Брусарци, обл. Монтана.

Данъчната оценка на целия имот е 7 295.04/Седем хиляди двеста деветдесет и пет лева и четири стотинки/ лева.

Дял ІІ

А.Ж.А. , с ЕГН ********** *** получава за уравнение на своя дял сумата в размер на 5 000 /Пет хиляди/лева.

 

 

                                 СПОГОДИЛИ    СЕ:

 

 

1……………………………..

 

                  / за ищцата адв. Н.А./

 

 

2…………………………….

 

                 /за ответницата адв. П. П./

 

 

         С оглед на одобрената от съда спогодба по реда на чл. 234, ал.1 от ГПК съдът намира, че производството по делото следва да бъде прекратено.

          Водим от горното, съдът

 

                                           О П Р Е Д Е Л И :

 

            ПРЕКРАТЯВА производството по гр. д. № 1548/17г. по описа на ЛРС като спогодено.

            ОСЪЖДА Т.А.Л., с ЕГН **********,***, да заплати по сметката на РС гр. Лом държавна такса в размер на 145,90лв /сто четиридесет и пет лева и деветдесет стотинки/ и 5лв. държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

            ОСЪЖДА А.Ж.А., с ЕГН **********,***, да заплати по сметката на РС гр. Лом държавна такса в размер на 100.00лв. и 5лв. държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред МОС в едноседмичен срок, считано от днес.