П  Р  И  С   Ъ   Д   А

 

Гр. Лом, 11. 02. 2014  година

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

 

Ломският районен съд, първи наказателен състав в открито съдебно заседание на  единадесети февруари  две хилядна и четиринадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Н. К.

                                                              

 

при секретар: Боянка К. и в присъствието на прокурор СОНЯ КАМАРАШКА, като разгледа докладваното от съдия- докладчика, Н. К., НОХ Дело N: 493/ 2013 година по описа за 2013 година, въз основа на закона и доказателствата, съдът:

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимата Р.И.Н.,   родена на  *** ***,  жител и живуща ***, българка,  българска  гражданка,  не осъждан, ЕГН: **********, ЗА ВИНОВНА,  в това, че на неустановени дати, за времето от месец януари 2012 година до 21.03. 2012 година, в гр. Лом, обл. Монтана, в условията на продължавано престъпление, в кабинет по „Информационни технологии”, находящ се на етаж III в сградата на СОУ” Отец Паисий”, гр. Лом, представяла порнографски материали на лица ненавършили 16 години- ученици от 6”б” клас при същото училище, поради което и на основание чл. 159, ал. 3, във вр. с ал. 1, във вр. с чл. 26, ал. 1, във вр. с чл. 78а, ал.  1   от НК Я ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ с налагане на  АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ  ГЛОБА в размер на 1000 лева/ хиляда лева/ в полза на Държавата, по сметка на ЛРС.

На основание чл. 69, ал. 5, във вр. с ал. 2 от НПК ОТМЕНЯВА наложената на подсъдимата Р.И.Н., мярка” Отстраняване от длъжност”- учител по математика и  информатика при СОУ”Отец Паисий”, гр. Лом,  взета по НЧД № 233/2012 година, по описа на ЛРС, след влизане в сила на присъдата.

ВЕЩЕСТВЕНО ДОКАЗАТЕЛСТВО: ПЕРСОНАЛЕН КОМПЮТЪР, оставен на съхранение при домакина НА РУ”П”, гр. Лом, да се върне на собственика, СОУ”Отец Паисий”, гр. Лом, чрез неговия Директор.

ОСЪЖДА, подсъдимата,  Р.И.Н., със снета по делото самоличност, на основание чл. 189 НПК,  да заплати направените в хода на досъдебното производство разноски по сметка на МВР- общо в размер на  285 лева, направените в хода на съдебното следствие разноски , по сметка на ЛРС- за вещи лица- общо 90 лева за изслушването на  комплексната компютърно- техническа експертиза и общо 500 лева за вещото лице- Н.Я.С., а така също и  5 лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

ПРИСЪДАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБЖАЛВА ИЛИ ПРОТЕСТИРА ПРЕД МОС В 15 ДНЕВЕН СРОК, СЧИТАНО ОТ ДНЕС.

 

 

 

                      

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: