Р Е Ш Е Н И Е

гр.Лом, 29 декември 2016г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

      Ломският районен съд ,  VІ състав, на 29 декември две хиляди и шестнадесета  година, в закрито заседание в  състав :

 

                                               Председател : Боряна Александрова

                           

Секретар  В.М. като разгледа докладваното от съдията Александрова гр. дело №107  по описа за 2016 година, и за да се произнесе взе предвид :

        Предявената молба е с правно основание чл. 250, ал.1 от ГПК.

        Постъпила молба от процесуален представител на ответната страна-  адвокат П.П..Твърди се , че  по  своевременно искане на ответната страна , с определение на съда на основание чл. 219,ал.1 от ГПК  привлечено  в качеството на трето лице – помагач Р.П.Р..Моли ,  съдът да допълни  решението си относно участието  на трето лице помагач  по делото  и желае молбата да се уважи.

        Копие от молбата е изпратено на ищеца и третото лице помагач, които в законноустановения срок не изразяват становище.

           След преценка на събраните по делото доказателства , съдът  от фактическата страна намира за установено следното :По делото се установява , че  молбата на пълномощника на ответника- адв.П.П.. депозирана в деловодството на ЛРС  в предвиденият от закона едномесечен срок  от получаване на съобщението за резултат по делото и същата е допустима.

Установява се , че срока за отговор на исковата молба  ответната страна –    чрез пълномощника си - адв.П.П. прави искане за привличане на  трето лице помагач на страна на ответника  на Р.П.Р., за да помага.Видно , че с  определение на МОС постановено по в.ч.д.№16/16г. По описа на МОС е уважил искането и , на основание чл. 219, ал.1 ГПК  привлечен в качеството на трето лице – помагач -   Р. П.Р.. Установява се , че в мотивите на   постановеното по делото решение  от 01.11.16г. съдът изрично е посочил в мотивната част на решението ,че по делото участва и трето лице помогач.  При   изписването на диспозитива на  същото решение, съдът  пропуснал да посочи , че  настоящото гражданско дело  било разгледано с участието на трето лице – помагач –Р.П.Р.  .При това положение, съдът счита, че на основание чл. 250, ал.1 ГПК  молбата следва да се уважи , като  постановеното по настоящото  гражданско дело решение № 385 следва да се допълни.

       Мотивиран от горното, съдът

                                            Р   Е  Ш  И   :

        На основание чл. 250, ал.1 от ГПК     допълва решение № 385 от 01.11.2016г. по  гражданско дело №  107/16г. на ЛРС, като постановява, че делото е разгледано – решението постановено при участие на трето лице помагач Р.П.Р.  , привлечен по реда на чл. 219 от ГПК.

         Решението може да се обжалва пред МОС в двуседмичен срок от получаване на съобщението от страните, че е изготвено.

     

                              РАЙОНЕН СЪДИЯ  :