Р    Е    Ш    Е    Н    И    Е

                                                     

                                 Гр.Лом, 27.01.2017  година

 В     ИМЕТО     НА     НАРОДА

 

Ломският районен съд, гражданска колегия,    трети състав,  в открито заседание на  двадесет и шести януари две хиляди и седемнадесета година  , в състав:

                                        

                             ПРЕДСЕДАТЕЛ:КАТЯ ЦВЕТАНОВА

 

при секретаря  Б.К. , след като изслуша докладваното от съдията  Цветанова  гражданско дело № 2277 по описа за 2016 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

                   Производство по чл. 330 и сл. ГПК.:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

                  

Р               Е              Ш              И   :

 

           ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК, по взаимно съгласие сключен между О.Г. Б П с ЕГН ********** *** и Т.Р.П. с ЕГН ********** ***, сключен на 04.09.1999 г. в гр. Лом, обл. Монтана.

            Непълнолетно дете – Т Т.Р., роден на *** г.ще живее при майката О.Г. Б. - П..

          Родителските права  относно детето Т Т.Р., роден на *** се предоставят на майката О.Г. Б. - П..

          Определя на бащата Т.Р.П.   следния режим на лични отношения с детето Т Т.Р., като има право да взема детето при себе си всяка първа и трета събота и неделя на месеца от 10.00 ч. в събота до 18.00 ч. в неделя с преспиване,както и 1 месец през лятото, което време не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

          Т.Р.П. се задължава да плаща на детето Т Т.Р., със съгласието на майка си О.Г. Б. - П. до 30-то число на текущия месец месечна издръжка в размер на 105.00 лв., до навършване на пълнолетие или до настъпване на законните основания за изменение или прекратяване на същата,

          Семейното жилище находящо се в гр. Лом,ул.”Пристанищна” 13,вх.Б,ап.7,ще се ползва и от двете страни.

  Кредити, заеми или каквито и да е други задължения поети по време на брака на страните, след прекратяване на брака,, остават в задължение на този съпруг, на чието име са възникнали по време на брака и той няма право след евентуалното им погасяване да има претенции спрямо другия съпруг за това.

Осъжда      Т.Р.П. с ЕГН ********** *** да заплати по с/ка ЛРС сумата 189.00 лв. държавна такса представляваща 2%  върху тригодишните платежи на  присъдената издръжка.

           Осъжда    О.Г. Б П с ЕГН ********** *** и Т.Р.П. с ЕГН ********** *** да заплатят по с/ка на ЛРС, всеки един от тях   по 25.00./двадесет и пет/ лева - допълнителна държавна такса. 

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.                                 

                                                                

                                         РАЙОНЕН СЪДИЯ :