П Р И С Ъ Д А

гр. Лом, 20.12. 2016 г.

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

Ломският  районен  съд,  наказателна  колегия  в  открито  заседание   на  20 декември  две  хиляди  и  шестнадесета   година  в  състав:

 

                    ПРЕДСЕДАТЕЛ:    Боряна Александрова

            

при секретаря  В.М. , в присъствието на прокурор  -  Ели Лазарова,   като разгледа докладвано  от съдията Александрова НОХД № 594/ 2016г. по описа на ЛРС и въз основа на доказателствата и закона,

                         

                                 П Р И С Ъ Д И:

   ПРИЗНАВА подсъдимият С.К.И. роден на *** ***, българин, български гражданин, неженен, със средно образование, безработен, неосъждан, живущ ***, с ЕГН **********, ЗА ВИНОВЕН В ТОВА, че на 12.05.2016 год. около 21,30 часа на ул."България" в гр.Вълчедръм, при управление на моторно превозно средство -лек автомобил марка "Форд",модел „Фокус” с рама № *** без българска регистрация, СИ Е СЛУЖИЛ С КОНТРОЛНИ ЗНАЦИ, издадени за друго МПС- германски транзитни регистрационни табели с № ***, със срок на валидност 30.12.2014г.-престъпление по чл.345,пр.1 НК, КАТО ГО ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ И МУ НАЛАГА АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ "ГЛОБА" в размер на 1000,00 лв./хиляда лева/.

ОСЪЖДА подсъдимия С.К.И. със снета по делото самоличност,  да заплати по сметките на НБПП за служебния защитник- адв. Н.Г. от МАК, и 5 лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

На осн. Чл. 112, ал.2 НПК иззетите в досъдебното производство веществени доказателства  - два броя германски транзитни табели с №*** да се предадат на началника на сектор „ПЪТНА ПОЛИЦИЯ –КАТ“ при ОД на МВР гр.Монтана за разпореждане по надлежния ред.

На осн.чл.189 НПК, осъжда С.К.И. със снета по делото самоличност, да заплати по сметката на ОД на МВР Монтана – 86 лв. за изготвяне на експертиза.

      

ПРИСЪДАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБЖАЛВА ИЛИ ПРОТЕСТИРА ПРЕД МОС В 15 ДНЕВЕН СРОК, СЧИТАНО ОТ ДНЕС.

 

 

                                    РАЙОНЕН  СЪДИЯ: