ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 01.12.2016 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, пети състав, в публично съдебно заседание на първи декември, две хиляди и шестнадесета година, в състав:

                             Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

при участието на секретар: Р.Д., 

сложи за разглеждане НЧХД  № 463 по описа за 2016 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 10.32 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Като взе предвид направената молба  за оттегляне на тъжбата както и заявлението на защитника на подсъдимата в днешното съдебно заседание, съдът намира, че са налице предпоставките за прекратяване на настоящето наказателно производство.

По отношение на разноските: Съгласно чл.190, ал.1 от НПК, когато наказателното производство от общ характер бъде прекратено, разноските остават за сметка на държавата, ако е от частен характер, се възлагат на частния тъжител.

По делото е приложен на стр.11 Договор за правна защита и съдействие  с обективирана разписка, видно от която  подсъдимата е договорила и заплатила на адв. Б. възнаграждение в размер на 1000 лв., за защитата и по настоящето дело.

Предвид гореизложеното  и на основание чл.289, ал.1, във връзка с чл.24, ал.4 от НПК, съдът

                            О П Р Е Д Е Л И :

ПРЕКРАТЯВА  наказателното производство по НЧХД № 463/2016 г. по описа на ЛРС, образувано срещу подс. В.Б.И.  по тъжба  депозирана от И.Т.И..

ОСЪЖДА на основание чл.190, ал.1 от НПК тъжителят И.Т.И. с ЕГН ********** ***, да заплати на подсъдимата В.Б.И. с ЕГН ********** ***, сумата от 1000 лв./хиляда лева/, представляваща направени от нея разноски за процесуално представителство и защита.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване по реда на гл. ХХІ от НПК в 15 дневен срок,  от днес считано за подсъдимата и от съобщението по отношение на тъжителя, пред МОС.

Протоколът приключи в 10.40 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

 

                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

                                     СЕКРЕТАР: