О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

гр. Лом, 26.01.2017 г.

 

Районен съд гр.Лом, VІІ – ми съдебен състав, в закрито заседание на двадесет и шести януари, две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

         ПРЕДСЕДАТЕЛ: Соня Камарашка,

 

като разгледа докладваното от съдията гр.д. № 160/2017 година по описа на съда, за да се произнесе, взе предвид следното

 

Гражданското производство е образувано по искова молба от В.Т.К. с ЕГН ********** и К.Т.К. с ЕГН ********** *** чрез адвокат З.С. *** против Р.Д.Р. *** Районен съд гр.София.

С Определение от 05.11.2016год. на СРС е допуснато уточнение в исковата молба, като производството по отношение на предявените искове за собственост по чл.108 от ЗС върху имотите в землището на гр.Брусарци е прекратено пред СРС и делото е изпратено по компетентност на РС гр.Лом, за което е съобщено на пълномощника на ищците.

С Разпореждане на РС гр.Лом от 13.12.2016 год. исковата молба е оставена без движение, с указания в едноседмичен срок от получаване на съобщението, да се отстранят нередовностите по исковата молба, като се представи данъчна оценка по отношение на претендираните имоти в землището на гр.Брусарци и скици, с оглед определяне на дължимата държавна такса и вписване на исковата молба.

Съобщението е връчено на процесуалния представител на ищците адвокат З.С. на 05.01.2017 год.

Указаният от съда срок за отстраняване на нередовностите на исковата молба е изтекъл на 20.01.2017 год. и в рамките на този срок, а и до момента,  същите не са отстранени, нито е поискано продължаване на срока.

Ето защо и на осн. чл.129, ал.3 от ГПК съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ВРЪЩА Искова молба от В.Т.К. с ЕГН ********** и К.Т.К. с ЕГН ********** *** чрез адвокат З.С. *** против Р.Д.Р. ***, получена по подсъдност от Районен съд гр.София с наш вх.№19585/13.12.2016год., ведно с приложенията, на осн.чл.129 ал.3 от ГПК.

 

Връщането на исковата молба може да се обжалва в едноседмичен срок, считано от връчване на преписа от настоящото определение, пред Окръжен съд гр.Монтана, с частна жалба, от която препис за връчване не се представя.

          Препис от настоящото определение, на основание чл. 7, ал. 2 от ГПК, ДА СЕ ВРЪЧИ на ищците чрез пълномощника адвокат З.С. ***, на основание чл. 39, ал. 1 от ГПК.

 

                                                                                             Районен съдия: