П  Р  И  С  Ъ  Д  А

 

гр. Лом, 18.10.2016 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Ломският, районен съд, наказателна колегия в открито съдебно заседание на осемнадесети октомври две хилядна и шестнадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ : Н.  КАМЕНОВА

 

1. М.К.

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

2. А.А.

 

при секретар: Боянка К. и в присъствието на прокурор: ГЕОРГИ Ц., като разгледа докладваното от съдия: Н. Каменова, НОХ Дело N : 547/ 2015 година, по описа за 2015  година, въз основа на закона и доказателствата, съдът:

 

ПРИСЪДИ :

 

ПРИЗНАВА подсъдимият Н.П.Ц., роден на *** година в гр.Лом, живущ ***, българин, български гражданин, с начално образование, не женен, работи-частно, осъждан с ЕГН: **********, ЗА ВИНОВЕН В ТОВА, че на 02.04.2015 година,  в с.Василовци, обл.Монтана, в немаловажен случай в условията на повторност, отнел чужда движима вещ – златно ланче от 18 карата злато с тегло 22 грама на стойност 990 лева, от владението на П.Е.П. *** без негово съгласие с намерение противозаконно да го присвои, поради което и на основание чл. 195, ал.1, т.7,  във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т. 1 от  НК, го ОСЪЖДА НА ПЕТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА,/ 5 месеца/, при строг режим в Затворническо общежитие от закрит тип.

ОСЪЖДА Н.П.Ц., със снета по делото самоличност,  да заплати на  П.Е.П. ***, сумата от 140 лева/ сто и четиридесет лева/ имуществена щета от престъпното деяние, ведно с лихвата върху горната сума, начиная от 02.04.2015 година, до окончателното изплащане на същата, а така също и направените в производството разноски в размер на  300 лева.

На основание чл. 68, ал.1 от НК, ПРИВЕЖДА в изпълнение и определеното наказание по НОХД № 270/2012 година по описа на РС, гр.Лом от ЧЕТИРИ МЕСЕЦА лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при строг режим в затворническо общежитие от закрит тип.

На основание чл. 189 НПК, осъжда подсъдимият, Н.П.Ц., със снета по делото самоличност, да заплати по сметка на РУ, гр.Лом сумата от 43.70 лева вещо лице-съдебно-оценителна експертиза, по сметка н ЛРС сумата от  15 лева за вещо лице и  5 лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

ПРИСЪДАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБЖАЛВА ИЛИ ПРОТЕСТИРА ПРЕД МОС В 15 ДНЕВЕН СРОК, СЧИТАНО ОТ ДНЕС.

 

                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ :

                                                             1.

                                                             

                                                           /М.К. /

 

                                            СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

                                                            2.

 

                                                          /Ал.А./