П  Р  И  С  Ъ  Д  А

 

гр. Лом, 04.10.2016 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд, гр.Лом, първи състав в открито съдебно заседание на четвърти октомври две хилядна и шестнадесета  година, в състав:

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ : Н.  КАМЕНОВА

 

1. Т.С.

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

2. Е.Д.

 

при секретар: Боянка К. и в присъствието на прокурор: Росен СТАНЕВ,  като разгледа докладваното от съдия: Н. Каменова, НОХ Дело N : 200/ 2015 година, по описа за 2015  година, въз основа на закона и доказателствата, съдът:

 

ПРИСЪДИ :

 

ПРИЗНАВА подсъдимият С.И.М., роден на  *** година в гр.Лом, адрес ***, българин, български гражданин, разведен, със средно образование, работи, като охрана-...”, осъждан, ЕГН: **********, ЗА ВИНОВЕН В ТОВА, че за времето от 20.00 часа на 08.12.2013 година до 01.00 часа на 09.12.2013 година в с. Ковачица, обл. Монтана, направил опит да преведе през границата на страната група от хора, които не са български граждани, а именно: ..., родена на *** година в Камерун, ...-роден на *** година в Мали, ..., роден на *** година н Камерун, ..., роден на *** година в Мали, ..., роден на *** година в Кот Дивоар, ..., роден на *** година в Гамбия, без разрешение на надлежните органи на властта, като деянието останало недовършено поради независещи от дееца причини, поради което и на основание чл. 280, ал. 2, т. 3, във  вр. с ал. 1, във  вр. с чл. 18, ал. 1, във вр. с чл.54 от НК ГО ОСЪЖДА НА ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА/ 1 година ЛС/, при първоначален строг режим, което да изтърпи  в затвор, или затворническо общежитие от закрит тип и ГЛОБА  в размер на  10 000 лева/ десет хиляди лева/, в полза на Държавата.

На основание чл. 59, ал. 1 от НК ПРИСПАДА времето от  12.12.2013 година до 27.01.2014 година, марка за неотклонение” Задържане под стража” за 72 часа.

ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА приложени и находящи се в Секретно деловодство, при ЛРС, към доказателствата по делото.

На основание чл. 189 НПК, осъжда подсъдимият, С.И.М. ,със снета по делото самоличност, да заплати по сметка  на РУ-Лом разноски в размер на 80 лева вещо лице- оценителна експертиза и 1225 лева за преводач, и 5 лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

ПРИСЪДАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБЖАЛВА ИЛИ ПРОТЕСТИРА ПРЕД МОС В 15 ДНЕВЕН СРОК, СЧИТАНО ОТ ДНЕС.

 

 

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ :

                                                              

                                                             1.

                                                              / Т.Славчева /

 

                                            СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

 

                                                            2.

                                                            /Ем.Димитров/