П Р И С Ъ Д А

гр. Лом,21.12.2016 год.

 

В  И М Е Т О  Н А   Н А Р О Д А

 

Р А Й О Н Е Н  СЪД  гр.Лом,наказателна колегия VІ състав, в открито съдебно заседание на 21.12.2016 год., в състав: Председател: Боряна Александрова,при секретар В.М., с участието на прокурор Валери Илиев, съдебни заседатели:В.К.С.-О. е Г.Ц.г., разгледа докладваното от съдията Александрова НОХД № 458 /2016 г. по описа на ЛРС и въз ВЪЗ ОСНОВА НА ЗАКОНА И ДОКАЗАТЕЛСТВАТА:

 

П  Р  И  С  Ъ  Д  И :

 

    ПРИЗНАВА подсъдимият Е.Р.Ц., роден на *** ***,жител и живущ ***/понастоящем с неустановен адрес в Испания/,българин,български гражданин, неженен безработен,основно образование,неосъждан/реабилитиран/,с ЕГН **********ЗА ВИНОВЕН в това,че 13.07.2016 год., за времето от 00,00ч. до 1,30 ч в гр.Лом,обл.Монтана в частен имот-къща, находяща се на ул.”***, се съвъкупил с лице от женски пол – Б.И.К. ,родена на ***г. от гр.Лом, като я принудил към това със сила, ударил я в областта на главата ,поради което на основание чл.152, ал.1 т.2 вр.чл.54 и чл.36 НК,му налага  наказание – ПЕТ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, при първоначален СТРОГ режим в затворническо общежитие от закрит тип.

    На основание чл.169,ал.1 и 2 НПК осъжда подсъдимият Е.Р.Ц. със снета по делото самоличност да заплати направените разноски по делото: 304,29 лв. за съдебни експертизи по досъдебното производство,  и по сметката на ЛРС сумата от 160 разноски на съдебното производство ,както и на НБПП за назначеният служебен защитник – адв.Р.Б. и 5 лв. за изпълнителен лист .  

 

  Присъдата може да се обжалва или протестира в 15 – дневен срок от днес  пред МОС.              

                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                            

                                        СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:          

                                          1.                              2.