Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

гр. Лом, 13.04.2017 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

          Районен съд гр.Лом, VІІ – ми съдебен състав, в публично съдебно заседание на седми април, две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Соня Камарашка

 

          и при участието на секретаря А.Р., като разгледа докладваното от съдията Камарашка гр. дело № 167 по описа за 2017 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

          Производството е по реда на глава ХХV от ГПК – «Бързо производство».

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Водим от изложените съображения, съдът

 

Р  Е  Ш  И :

 

          На основание чл.150 от СК ИЗМЕНЯ размера на присъдената издръжка по гр.дело 470/2014год. по описа на Районен съд гр.Лом, като:

 

          ОСЪЖДА К.Н.К. с ЕГН ********** *** ДА ЗАПЛАЩА на непълнолетната си дъщеря В.К.К., ЕГН **********, със съгласието на майката и законен представител А.Н.М., ЕГН **********, двете с постоянен адрес ***, вместо по 90.00лева – по 150.00лева /сто и петдесет лева/ месечна издръжка, считано от 26.01.2017год., ведно със законната лихва върху всяка просрочена съобразно падежа й вноска, до настъпване на законовите основания или условия за нейното изменение или прекратяване.

 

          ОСЪЖДА К.Н.К. с ЕГН ********** ***, да заплати на В.К.К., ЕГН **********, със съгласието на майката и законен представител А.Н.М., ЕГН **********, сумата от 200.00лева /двеста лева/, представляваща направените по делото съдебни разноски.

 

          ОСЪЖДА К.Н.К. с ЕГН ********** ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд гр.Лом държавна такса върху размера на присъденото увеличение на издръжката в размер на 86,40лева /осемдесет и шест лева и 40ст./ и 300.00 лв. /триста лева/ разноски за особен представител, както и 5.00лева /пет лева/ държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

ДОПУСКА предварително изпълнение на решението в частта относно издръжката, на основание чл.242 ал.1 от ГПК.

 

Решението подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд гр.Монтана в двуседмичен срок, считано от деня на обявяването му - 13.04.2017 год.

 

След влизане в сила на решението приложеното към него гр.дело №470/2014год. по описа на ЛРСъд да се отдели и върне в служба „Архив” в РС гр.Лом.

 

                                                                                   Председател: