ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 25.04.2017 г.

 

Ломски районен съд, гражданска колегия, пети състав, в публично съдебно заседание на двадесет и пети април, две хиляди и седемнадесета година, в състав:

                             Председател: АЛБЕНА М.

 

при участието на секретар: Р.Д. сложи за разглеждане Гр. дело  № 1807 по описа за 2011 год. докладвано от съдия М..

На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Като намира, че постигнатата спогодба не противоречи на закона и морала, и с нея са уредени всички релевантни въпроси м/у страните, съдът

 

                                       О П Р Е Д Е Л И :

 

 ОДОБРЯВА представената и постигната в днешното съдебно заседание спогодба между страните .

 

ДЯЛ ПЪРВИ

ПОСТАВЯ В ДЯЛ на С.Д. ***, с ЕГН ********** следния недвижим имот:

Самостоятелен обект в сграда с идентификатор 44238.505.6226.1.2 /четиридесет и четири хиляди двеста тридесет и осем, точка – петстотин и пет, точка – шест хиляди двеста двадесет и шест, точка – едно, точка – две/, находящ се в ******, по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед РД-18-5/26.01.2009 г. на Изпълнителен директор на АГКК, с адрес ********, находящ се в сграда № 1 /едно/, разположена в поземлен имот с идентификатор 44238.505.6226 /четиридесет и четири хиляди двеста тридесет и осем, точка – петстотин и пет, точка – шест хиляди двадесет и шест/, с предназначение: Жилище, апартамент, на 1 /едно/ ниво, с площ от 100 /сто/ кв. м,  при съседи:  на същия етаж – няма;  под обекта – 44238.505.6226.1.1, над обекта няма,   з а е д н о  със съответните идеални части от общите части на сградата, който имот е с пазарна цена 25900 лева,съгласно заключението на вещото лице.

 

ДЯЛ ВТОРИ

Н.Л., с ЕГН **********, с адрес ***  се съгласява и приема да получи за уравнение на дела си сумата 15000 /петнадесет хиляди/ лева, която сума ще бъде изплащана на равни месечни вноски, всяка от които по 300 /триста/ лева, превеждани по посочена от него банкова сметка ***, считано от влизане в сила на настоящето споразумение, до пълното изплащане на цялата сума от 15 000 /петнадесет хиляди/ лева. При неплащане на две и повече вноски, оставаща сума става предсрочно изискуема, за което Л.Н. има право да се снабди с Изпълнителен лист за оставаща неизплатена сума, на основание неизпълнение на съдебна спогодба.

 

ОСЪЖДА съделителя получаващ Дял І С.Д. ***, с ЕГН ********** да заплати  д.т. в размер на 518 лв. върху стойността на дела си, както и 5 лв. в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

ОСЪЖДА съделителя Н.Л., с ЕГН ********** с адрес *** да заплати  д.т. в размер на 300 лв. върху стойността на дела си, както и 5 лв. в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д. № 1807/2011 г. По описа на ЛРС, като  СПОГОДЕНО в частта относно делбения иск и поради оттегляне на иска в частта касаеща фаза „сметки“.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване само в частта за разноските и прекратяване на фаза „сметки“, в 7-мо дневен срок от днес пред МОС, с частна жалба.

 

Протоколът приключи в 10.10 ч. и е изготвен в с.з.

 

 

                                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                                                   СЕКРЕТАР: