ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 26.04.2017 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, пети състав, в публично съдебно заседание на двадесет и шести април, две хиляди и седемнадесета година, в състав:

                            Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

    Съдебни заседатели:

    1. С.С.С.

    2. Е.К.С.

 

при участието на секретар: Р.Д., прокурор: ЕЛИ ЛАЗАРОВА сложи за разглеждане НОХД  № 585 по описа за 2016 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 13.37 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Съдът като счита че така постигнатите в окончателен вид споразумения, съдът на основание чл. 382, ал. 7 от НПК

 

                             О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатите между страните адв. Л.Г. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия М.В.К. ***, адв. П.П. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия Е.Б.А. ***, от една страна и от друга страна прокурор Ели Лазарова, Споразумения за следното:

Подсъдимият М.В.К. роден  *** г. в ****, с настоящ адрес ***, българин, българско гражданство, не женен, с начално образование, ученик в осми клас в ОУ „П. Берон“, с **** с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН в това че, за времето то 03.07.2016г. до 07.07.2016г., в с. Якимово, обл. Монтана, като непълнолетен, но можещ да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, след предварителен сговор с Е.Б.А. *** отнел от владението на Т.В. ***, чужди движими вещи: 1 бр. моторна коса, марка „Хускварна“, модел „128 R“, 1 литър масло за моторна косачка марка „Хускварна“ и 5- литрова туба с два литра бензин в нея, на обща стойност 465,60 лева, негова собственост, без знанието и съгласието му, с намерението противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл.195, ал.1, т.5, във вр. с чл.194, ал.1,във вр. с чл. 63, ал1, т. 3  от НК  при условията на чл. 55, ал.1, т. 2, б. „б” НК  МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание „ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ”, което да бъде изпълнено като на основание чл. 52 от НК, определението на ЛРС, съдържащо „споразумението”, да бъде обявено но подходящо - видно място в ОУ „П. Берон” с. *****, където учи подсъдимият.

Подсъдимият Е.Б.А. роден на *** ***, българин, български гражданин, със средно образование, не женен, не осъждан, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН  в това, че за времето от 03.07.2016г. до 07.07.2016г.в с.Якимово , обл.Монтана, след предварителен сговор с М.В.К. *** отнел от владението на Т. В.Г. ***  чужди движими вещи: 1 брой моторна коса м. „Хускварна”, модел „128R”, 1 литър масло за моторна косачка „Хускварна” и 5-литрова туба с 2 литра бензин в нея, на обща стойност 465,60 лв.- негова собственост, без знанието и съгласието му и с намерение противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл.195,ал.1,т.5 вр.с чл.194,ал.1 от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание  ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

На основание чл. 66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание от ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА с изпитателен СРОК ОТ ТРИ ГОДИНИ от влизане в сила на определението за одобряване на настоящето споразумение.

На основание чл.381,ал.5,т.4 от НПК, във връзка с чл.67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на условно осъдения Е.Б.А. се възлагат на районен инспектор към РУ Лом, отговарящ за района на с.Якимово, обл.Монтана.

На основание чл. 189, ал. 1 от НПК подсъдимият М.В.К. със снета по делото самоличност следва да заплати  по сметката на МВР - гр. София направените по делото разноски  в размер на 24,15лв. /двадесет и един лв., 15 ст./, припадащата му се част от същите, за изготвяне на съдебно-оценителна експертиза по досъдебното производство, както и в полза на НБПП гр. София, сумата в размер на 150 лв. /сто и петдесет лева/, представляваща разноски за възнаграждение за служебен защитник на досъдебното производство, на основание чл. 16, т.1 от Наредбата за заплащане на правна помощ, както и по 5,00 /Пет/ лева  в полза на Бюджета на съдебната власт, по сметка на ЛРС за служебно издаване на изпълнителни  листове.  

На основание чл. 189, ал. 1 от НПК подсъдимият Е.Б. А. със снета по делото самоличност следва да заплати  по сметката на МВР - гр. София направените по делото разноски в размер на 24,15лв. /двадесет и четири лв., 15 ст./ представляващи припадащата му се част от разноските за изготвената съдебно-оценителната експертиза по досъдебното производство, както и в полза на НБПП гр. София, сумата в размер на 200 лв. /двеста лева/, представляваща разноски за възнаграждение за служебен защитник на досъдебното производство, на основание чл. 17, т.1 от Наредбата за заплащане на правна помощ, както и по 5,00 /Пет/ лева  в полза на Бюджета на съдебната власт, по сметка на ЛРС за служебно издаване на изпълнителни  листове.  

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 585/2016г. по описа на ЛРС, поради постигнати между страните и одобрени от съда споразумения, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

 

                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                            СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

                                                           1………………………….

                                                           /С.С./

 

                                                           2……………………………

                                                           /Е.С./