ПРОТОКОЛ

 

гр.Л О М, 04.04.2017 г.

 

Ломският районен съд, наказателна колегия, шести състав в открито съдебно заседание на четвърти април, две хиляди и седемнадесета година в състав.

 

Председател:  БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

Съдебни заседатели:

1.     Ю.Т.Й.Б.И.Б.

 

            при участието на секретар В.М. и прокурор Георги Ц., сложи за разглеждане НОХД № 34 по описа за 2017 год. докладвано от съдията Боряна Александрова.

 

На именното повикване в 9:30 часа, се явиха:

…………………………………………………………………………..

                   О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение подписано от представител на Районна прокуратура гр.Лом прокурор Георги Ц. от една страна и от друга адв.А. в качеството му на защитник на подсъдимия Б.Г.Ц., роден на *** ***, понастоящем в Затвора гр.Враца, българин, български гражданин, със средно образование, женен, безработен, осъждан с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН в това, че: За времето от 18.00 часа до 21.00 ч.на  24.05.2015 г. в гр.Лом област Монтана при условията на опасен рецидив отнел от владението на М.Б.М. ***, намиращите се на перваз на външен прозорец на ресторант „Европа” находящ се в гр.***,  движими вещи – един брой дамска чанта, един брой мобилен телефон марка „Нокия”, модел „206”, един брой карта памет микро Ес Ди Тошиба – 4 ГБ, един брой видеокамера „Канон”, модел „ДЦ 211 Е КИТ”, един брой чанта за нея, един брой зарядно устройство за видеокамера и един брой преходник за свързване към телевизор или всичко на обща стойност 380,00 лева,нейна собственост, без знанието и съгласието на собственика и с намерение противозаконно да ги присвои, поради което при условията на чл.54 от НК, като на основание чл.196, ал.1, т.1 във връзка с чл.194 и във връзка с чл.54 от НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 /ДВЕ/ години, което да изтърпи ефективно при първоначален строг режим в затвор.

ОСЪЖДА подсъдимия Б.Г.Ц., с ЕГН ********** да заплати по сметката на ОД МВР Монтана сумата от 61,18 лева направените по делото разноски, за изготвяне на експертиза и 5,00 /Пет/ лева по сметка на ЛРС за евентуално издаване на изпълнителен лист.

ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №34 от 2017 г. по описа на Районен съд – Лом, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение.

 

Протоколът приключи в 11.00 ч. и се изготви в съдебно заседание.

                                           

РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                                        СЕКРЕТАР: