ПРЕПИС!!!

 

П Р О Т О К О Л

гр. Лом, 10.04. 2017 г.

 

Ломски районен съд, VІІ- ми съдебен състав в публично съдебно заседание на десети април, две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

 

Председател: СОНЯ КАМАРАШКА

 

                                                                  Е.И.Н.

                             Съдебни заседатели:   

                                                                  Г.Ц.Г.

 

при участието на секретар А.Р. и прокурора Ели Лазарова открива съдебното заседание по НОХД № 49 по описа за 2017 год. в 9.00 ч. докладвано от СЪДИЯ КАМАРАШКА.

 

          На основание чл. 271, ал.1 от НПК съдът проверява явилите се лица.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Съдът, на основание чл. 382, ал. 7 от НПК, тъй като представеното споразумение не противоречи на закона и морала

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнато споразумение между страните адвокат Г.Г. от МАК в качеството му на договорен защитник на подсъдимия К.Б.К. *** българин, български гражданин, с основно образование, неженен, безработен, неосъждан, с ЕГН ********** от една страна и от друга страна прокурор при Районна прокуратура гр.Лом Ели Лазарова постигнато Споразумение за следното:

К.Б.К. ***, българин, български гражданин, с основно образование, неженен, безработен, неосъждан, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН в това, че на 18.11.2015 година, в с. Расово, обл. Монтана, на ул.“***, посредством газов пистолет, марка „Зораки“, *** с фабричен № ***, кал. 9мм., негова собственост, с поставен в цевта метален пирон, произвел изстрел и причинил на Б.Х.Б. *** тежка телесна повреда, изразяваща се в увреден главен мозък, което клинично се е проявило с тежка парализа на десните крайници, сензомоторна афазия и коматозно състояние, което е довело до постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота - престъпление по чл.128, ал.2, във вр. с ал. 1 от НК, при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание от ПЕТ месеца „лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно ефективно при първоначален «общ» режим на изтърпяване.

На основание чл.59, ал.2 от НК, съдът зачита времето, през което е бил с мярка за неотклонение «Задържане под стража» за 72.00 часа, считано от 20.11.2015 година.

На основание чл.59, ал.1 от НК, съдът зачита времето, през което е бил с мярка за неотклонение «Задържане под стража», взета по ЧНД № 159/2015 година по описа на МОС, считано от 23.11.2015 година до 21.04.2016 година.

На основание чл.53, ал.1, буква а“ от НК, иззетите веществени доказателства – пистолет, марка „Зораки“, *** с фабричен № ***, кал. 9мм., ведно с пълнител; ъглошлайф, модел „Angle Grinder-Raider“ с № 021029 и SN201012155510 /червен корпус и поставен диск за метал/, следва да бъдат отнети в полза на държавата.

На основание чл.53, ал.1, буква а“ от НК, иззетите веществени доказателства2броя метални пирони с изпилени върхове; 2 броя метални пирони; гилза сребриста без надпис с вдлъбнати върху капсулата; пластмасова бутилка от минерална вода „Горна баня“ с вместимост 6 литра, съдържащ прозрачна течност с мирис на ракия около 2 литра; 13 броя гилзи от газови патрони, предназначени за газовия пистолет /изразходени при изготвената балистична експертиза/ и метален пирон, изваден от главата на Б., следва да бъдат отнети в полза на Държавата и същите бъдат унищожени поради липса на стойност.

На основание чл. 189, ал.1 и ал.3 от НПК подсъдимия К.Б.К. със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметката на МВР гр.София, направените по делото разноски в досъдебното производство в размер на общо 863,66 лева за изготвяне на съдебно – медицинска, съдебно психиатрична, съдебно балистична и физико химична експертизи.

На основание чл. 190, ал. 2 от НПК и чл.11 от Тарифата за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК и сумата от 5.00 лева /пет/ държавна такса при служебно издаване на изпълнителен лист в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом.

 

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 49/2017 г. по описа на Районен съд гр. Лом, на основание чл. 24, ал. 3 от НПК, поради постигнато и одобрено от съда споразумение за решаване на делото.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО, на основание чл. 382, ал. 9 от НПК, е окончателно и съгласно чл. 383, ал. 1 от НПК, има последици на влязла в сила присъда.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

1.    ........................

         /Е. Н./

 

 

2.    ..............................

             /Г. Г./

 

 

 

СЕКРЕТАР: