ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 25.04.2017 г.

Ломският районен съд, ТРЕТИ състав в публично съдебно заседание на двадесет и пети април две хиляди и седемнадесета година в състав:                                     

                                               Председател: КАТЯ ЦВЕТАНОВА

                     

при участието на секретар: Л.П. и прокурора В. И., сложи за разглеждане дело НОХ № 84 по описа за 2017 год., докладвано от СЪДИЯТА КАТЯ ЦВЕТАНОВА.

На именното повикване в 09.00 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал.7 от НПК, съдът

                                                   ОПРЕДЕЛИ:

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение от 25.04.2017 г. по НОХД №84/2017 г. по описа на ЛРС, между Районна прокуратура гр. Лом  представлявана от прокурор В.И. от една страна и от друга страна адвокат Н. А. – защитник на подсъдимата Л.А.Е. ***, за следното:

По силата на споразумението Л.А.Е. родена на *** ***, обл. Монтана, ул. ……., българка, българска гражданка, с висше образование, пенсионер, неосъждана, с ЕГН **********, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВНА в това, че на 18.12.2006 г. в с. В., обл. Монтана, при условията на продължавано престъпление в качеството си на длъжностно лице, в кръга на службата си – К. на с. В., в кръга на възложените й функции по чл. 83 от Закона за нотариусите и нотариалната дейност, съставила официален документ - нотариална заверка /удостоверяване/, че подписа е положен от В. Г. Г. от гр. Я. с изх. № 539/18.12.2006 г., като удостоверила неверни обстоятелства, че в неистински частен документ – пълномощно с упълномощител В. Г. Г. и упълномощен В. П. К. от гр. М., в който документ са удостоверени неверни изявления /обстоятелства/, че съществува правно отношение „упълномощаване” между упълномощителя В. Г. Г. от гр. Я. и упълномощен В. П. К. от гр. М. с представителна власт при покупко - продажба на недвижим имот в землището на с. В., област Монтана - нива в местността „Троица” от 12,075 декара.

         КАКТО и по същото време и на същото място като длъжностно лице в кръга на службата си – К. на с. В., област Монтана, в кръга на възложените й функции по чл. 83 от Закона за нотариусите и нотариалната дейност, даваща й право за удостоверяване подписа в документи, които не подлежат на вписване, съставила официален документ, удостоверяване на подпис в Декларация по чл. 264, ал. 1 от ДОПК под № 540/18.12.2006 година и в декларация по чл. 25, ал. 8 от ЗННД под № 541 от 18.12.200 г., с което удостоверила неверни обстоятелства, че подписите на тези документи са положени от В.Г. Г. от гр. Я., с цел да бъдат използвани тези документи за тези обстоятелства.

 Деянието е извършено виновно и съставлява престъпление по чл.311, ал. 1, във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК.

За така извършеното деяние страните се споразумяха наложеното наказание да бъде при условията на чл. 381, ал. 4 от НПК и на основание  чл. 54 от НК, налага наказание лишаване от свобода за срок от 3 м. /три/ месеца.

На основание чл. 66, ал. 1 НК, ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание с изпитателен срок 3 /три/ години от влизане в сила на определението за одобряване на настоящето споразумение.

НЕ НАЛАГА наказанието „лишаване от права“ по чл. 37, ал. 1, т. 6 НК.

На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдената подсъдима Л.А.Е. ***, ВЪЗЛАГА на районен инспектор при РУ гр. Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимата.

ОСЪЖДА подсъдимата Л.А.Е. ***, да заплати направените по делото разноски в размер на 228,10 лв. /двеста двадесет и осем лева и 10 ст./ за експертиза по сметка на МВР - София, както и 5 лв. /пет лева/ - държавна такса за евентуално издаване на изпълнителен лист в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд гр. Лом.    

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство срещу Л.А.Е. ***, подсъдима по НОХ № 84/2017 г. по описа на ЛРС, поради решаване на делото със споразумение.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                           СЕКРЕТАР: