ПРОТОКОЛ

 

гр.Л О М, 04.04.2017 г.

 

Ломският районен съд, наказателна колегия, шести състав в открито съдебно заседание на четвърти април, две хиляди и седемнадесета година в състав.

 

Председател:  БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

Съдебни заседатели:

1.     Ю.Т.Й.Б.И.Б.

 

 

            при участието на секретар В.М. и прокурор Ели Лазарова, сложи за разглеждане НОХД № 92 по описа за 2017 год. докладвано от съдията Боряна Александрова.

На именното повикване в 14.30 часа, се явиха:

…………………………………………………………………………..

                   О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение подписано от представител на Районна прокуратура гр.Лом прокурор Ели Лазарова от една страна и от друга адв.Л.Г. в качеството й на служебен защитник на подсъдимия Г.М.И., роден на *** ***, българин, български гражданин, живущ ***, неженен, живее на семейни начала, с основно образование, осъждан, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН за това, че: През нощта на 23 срещу 24 януари 2015г., в с. Медковец, при условията на опасен рецидив и използвайки специален начин за влизане в имота, покатервайки се отвън до покрива и размествайки покривните керемиди, за да влезе в жилището, отнел чужда движима вещ, телевизор марка „НЕО Лед“, модел 2402, с дистанционно управление за същия, на стойност 130лв., от владението на собственика К.Л.Л.,***, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да го присвои, като на основание чл.196, ал.1, т.2, във вр. с чл. 195, ал.1, т.4, във вр. с  чл.194,ал.1 от НК, при условията на чл. 55, ал.1, т.1 от НК му се ОПРЕДЕЛЯ наказание  1 /една/ година „лишаване от свобода“, при строг режим на изтърпяване.

ОСЪЖДА подсъдимия Г.М.И., с ЕГН ********** да заплати по сметката на ОД МВР Монтана сумата от 34,90 лева направените по делото разноски, за изготвяне на експертиза и 5,00 /Пет/ лева по сметка на ЛРС за евентуално издаване на изпълнителен лист.

ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №92 от 2017 г. по описа на Районен съд – Лом, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение.

 

Съдът намира, че са налице предпоставките за извършване на кумулация по отношение на подсъдимия Г.М.И. поради което

О П Р Е Д Е Л И:

 

На основание чл. 25 от НК ОПРЕДЕЛЯ на осъдения Г.М.И., българин, български гражданин, живущ ***, неженен живее на семейни начала, с основно образование, осъждан, с ЕГН ********** по НОХД №517 от 2014 г. по описа на ЛРС с влязла в сила присъда на 07.04.2015 г. за извършено престъпление на 29.03.2014 г. за което му е наложено наказание 1/една/ година лишаване от свобода при първоначален режим на изтърпяване строг и присъда по НОХД №1626 от 2016 г. на РС Монтана, влязла в сила от 16.11.2016 г. за извършено престъпление на 04 срещу 05.02.2015 г. по което също му е наложено наказание лишаване от свобода 1/една/ година при първоначален строг режим и по настоящото НОХД №92 от 2017 г. на ЛРС с което му е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 1/една/ година при първоначален режим на изтърпяване строг, като деянието е извършено на 23 срещу 24.01.2015 г., като определя едно общо наказание по така цитираните общо три наказания в размер на 1 /една/ година лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим в затвор.

На основание чл. 25, ал.2 от НК ПРИСПАДА от така определеното общо наказание 1/една/ година лишаване от свобода, времето през което осъденият Г.М.И. е изтърпял наказание по влязла в сила присъда по НОХД №517 от 2014 г. по описа на ЛРС в размер на 1/една/ година лишаване от свобода.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване или протест с частна жалба в едноседмичен срок от днес пред МОС.

 

 

 

     РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1…………………                                    

                                                                        2…………………

                                              

 

СЕКРЕТАР: