ПРОТОКОЛ

 

гр.Л О М, 04.04.2017 г.

 

Ломският районен съд, наказателна колегия, шести състав в открито съдебно заседание на четвърти април, две хиляди и седемнадесета година в състав.

Председател:  БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

 

            при участието на секретар В.М. и прокурор Росен Станев, сложи за разглеждане НОХД № 157 по описа за 2017 год. докладвано от съдията Боряна Александрова.

На именното повикване в 13.30 часа, се явиха:

…………………………………………………………………………..

                   О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение подписано от представителя на ЛРП районен прокурор Росен Станев и адв. О. Е и подсъдимия П.Т.Е., роден на *** ***, българин, български гражданин, живущ ***, основно образование, женен, работещ, осъждан и реабилитиран с ЕГН ********** е ВИНОВЕН в това, че: На 25.03.2017 година, около 18.25 часа в с. Септемврийци, обл. Монтана, ул.“Свобода“, управлявал МПС-лек автомобил марка „Опел“, модел „Астра“ с рег. № ***, собственост на С.К.Б. от гр. Монтана с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 промила, а именно 1.40 промила установено по надлежен ред – с протокол за физикохимично изследване № 1248 от 28.03.2017 година на ОД МВР Монтана, поради което на основание чл. 343б, ал. 1 от НК, при условията на чл. 55 ал.1, т. 1 от НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание „лишаване от свобода“ за срок от  ТРИ МЕСЕЦА, изпълнението на което да се отложи за срок от ТРИ години на основание чл. 66, ал.1 от НК.

       На основание чл. 55, ал. 3 от НК НЕ НАЛАГА наказание „Глоба“ на подсъдимия П.Т.Е., ЕГН **********.

 

ОСЪЖДА подсъдимия П.Т.Е. с ЕГН ********** да заплати по сметката на ОД МВР Монтана сумата от 12,00 лева направените по делото разноски, за изготвяне на експертиза и 5,00 /Пет/ лева по сметка на ЛРС за евентуално издаване на изпълнителен лист.

 

ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

 

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №157 от 2017 г. по описа на Районен съд – Лом, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение.

  

 

  РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

СЕКРЕТАР: