П Р О Т О К О Л

Гр. Лом, 13.04.2017 год.

 

Ломски районен съд, VІІ- ми съдебен състав, в публично съдебно заседание на тринадесети април, две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: СОНЯ КАМАРАШКА

 

при участието на секретар А.Р. и прокурор г. Ц. при Районна прокуратура гр.Лом, сложи за разглеждане НОХД № 179 по описа за 2017 год. на Районен съд гр. Лом, докладвано от Съдия Камарашка.

Откривам съдебното заседание в 9.00 часа.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Съдът на основание чл. 382, ал. 7 от НПК, тъй като представеното споразумение не противоречи на закона и морала

О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнато споразумение между страните адв. н.а. от МАК в качеството на служебен защитник на подсъдимия Р.Ц.Г. ***, българин, български гражданин, със средно образование, разведен, безработен, неосъждан, с ЕГН ********** от една страна и от друга страна прокурор при Районна прокуратура гр.Лом г. Ц. постигнато Споразумение за следното:

Подсъдимият Р.Ц.Г. с ЕГН **********, роден на ***г***, с постоянен адрес ***, българин, български гражданин, със средно образование, разведен, безработен, неосъждан.

Е ВИНОВЕН в това, че на 03.04.2017 година около 00,06 ч. в гр. Вълчедръм област Монтана, по улица „Никола Обретенов” управлявал МПС – лек автомобил марка „Фолксваген, модел „Голф”, с регистрационни номера *** негова собственост, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,10 промила, установено по надлежния ред - Протокол № 1250/03.04.2017 година за химически анализ на кръвта на Научно – техническа лаборатория при ОД МВР-Монтана - престъпление по чл.343б, ал.1 от НК, при условията на чл. 55, ал.1, т.1 от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛИ НАКАЗАНИЕ от ТРИ месеца „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”, като на осн. чл. 66, ал.1 от НК се отлага изпълнението с изпитателен срок от три години.

На основание чл.343г във вр. с чл.37, ал.1, т.7 от НК, ЛИШАВА подсъдимия Р.Ц.Г. с ЕГН ********** от ПРАВО ДА УПРАВЛЯВА моторно превозно средство за срок от ДВАНАДЕСЕТ МЕСЕЦА, като на осн. чл.59, ал.4 от НК приспада времето през което е бил лишен по административен ред от това си право считано от 03.04.2017год.

          На осн. чл. 55, ал. 3 от НК, не се налага по-лекото наказание „ГЛОБА”, което закона предвижда наред с наказанието лишаване от свобода.

          На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК, във вр. чл.67, ал.1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим Р.Ц.Г. се възлага на Районния инспектор при РУ гр. Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

На основание чл. 189, ал.1 и ал.3 от НПК подсъдимия Р.Ц.Г. със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметката на МВР гр. София направените по делото разноски в размер на 21.46 лева /двадесет и един лв. и 46 ст./ за изготвяне на физико- химична експертиза на досъдебното производство. На основание чл. 190, ал.2 от НПК и чл.11 от Тарифата за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК сумата от 5.00 лева /пет/ държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом.

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 179/2017 г. по описа на ЛРС, на основание чл. 24, ал. 3 от НПК, поради постигнато и одобрено от съда споразумение за решаване на делото.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО, на основание чл. 382, ал. 9 от НПК, е окончателно и съгласно чл. 383, ал. 1 от НПК, има последици на влязла в сила присъда.

                                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ:

                                                              СЕКРЕТАР: