ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 13.04.2017 г.

 

Ломски районен съд, VІІ- ми съдебен състав, в публично съдебно заседание на тринадесети април, две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: СОНЯ КАМАРАШКА

 

при участието на секретар А.Р. и прокурор Георги Цветанов при Районна прокуратура гр.Лом, сложи за разглеждане НОХД № 192 по описа за 2017 год. на Районен съд гр. Лом, докладвано от Съдия Камарашка.

Откривам съдебното заседание в 15.30 часа.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Съдът като взе предвид събраните доказателства по делото, намира че същото, съгласно разпоредбата на чл.382, ал.7 от НПК не противоречи на закона и морала, тъй като наложеното наказание е правилно индивидуализирано с оглед обществената опасност на деянието и дееца, поради което следва да бъде одобрено, поради, което

 

                                    О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. В.И. от МАК, в качеството на защитник на подсъдимия П.П.Г. *** от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Георги Цветанов споразумение за следното:

Подсъдимият П.П.Г. роден на ***г***, българин, български гражданин, със средно образование, с постоянен адрес ***, разведен, безработен, пенсионер по болест, реабилитиран по право, с  ЕГН **********, Е ВИНОВЕН в това, че на 05.04.2017г., в с.Трайково, обл.Монтана, на ул.***, в дом обитаван от него, държал боеприпаси – 4бр. патрони, калибър 9х19мм, фабрично производство с надпис “10 06” на дъното на гилзите, без да има за това надлежно разрешение - престъпление по чл.339, ал.1 от НК, поради което и на основание 381,ал.4 във вр. с чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, му СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание от ЧЕТИРИ МЕСЕЦА “Лишаване от свобода”, като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание се отлага с изпитателен срок от ТРИ години.

          На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК, във вр. чл.67, ал.1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим П.П.Г. се възлага на Районния инспектор при РУ гр. Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

 

          На основание чл. 53, буква „а” от НК ОТНЕМА в полза на ДЪРЖАВАТА веществените доказателства - 4бр. гилзи, калибър 9х19мм, останали след експерименталното изследване, които ДА СЕ УНИЩОЖАТ поради тяхната малозначителност и негодност за употреба.

На основание чл. 189, ал.1 и ал.3 от НПК подсъдимия П.П.Г. с ЕГН ********** със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметката на МВР гр. София направените по делото разноски в размер на 36,69лева /тридесет и шест лева и 69ст./ за изготвяне на съдебно – балистична експертиза на досъдебното производство, както и 5.00 лева /пет/ държавна такса при служебно издаване на изпълнителен лист в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом.

 

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 192/2017 г. по описа на ЛРС, на основание чл. 24, ал. 3 от НПК, поради постигнато и одобрено от съда споразумение за решаване на делото.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО, на основание чл. 382, ал. 9 от НПК, е окончателно и съгласно чл. 383, ал. 1 от НПК, има последици на влязла в сила присъда.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СЕКРЕТАР: