ПРОТОКОЛ

 

гр. Л О М, 13.04.2017 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, четвърти наказателен състав в публично съдебно заседание на тринадесети април две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

 

                                                        Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

при участието на секретар: Д.Ц. и прокурора: ГЕОРГИ ЦВЕТАНОВ сложи за разглеждане  НОХД №  по описа за 2017 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в 16.00  часа  се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. В.И. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия П.П.П. *** от една страна и от друга страна  прокурор при ЛРП Георги Цветанов Споразумение за следното:

 

Подсъдимият П.П.П. роден на ***г***, българин, български гражданин, средно образование, жив. с**************, женен , неосъждан, с  ЕГН ********** Е  ВИНОВЕН в това, че на 05.04.2017г., в с.*********, без надлежно разрешително държал, високо рисково наркотично вещество – суха растителна маса от рода на конопа /марихуана/, с нето тегло 168,85 грама, със съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол – 11,20 процента, установено с физикохимична експертиза № 17/НАР-287 от 07.04.2017г. на НТЛ при ОД на МВР – Монтана, поставено под забрана съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, според който е включен в приложение № 1, към чл.3, ал.2 – “Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве поради вредния ефект от злоупотреба с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина”, на обща стойност 1013, 10 /хиляда и тринадесет лева и 10 ст./, съгласно Постановление на МС № 23/29.01.1998г.,  поради което и на основание чл.354а, ал.3, т.1 от НК, при условията на чл.55, ал.1, т.1 НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл.66, ал.1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен  срок от ТРИ години.

На основание чл. 55, ал. 3 НК НЕ СЕ НАЛАГА предвиденото по-леко наказание ГЛОБА.

 

         На основание чл. 381, ал.5, т.4 от НПК във вр. чл. 67, ал. 1 от НК възпитателните мерки по отношение на условно осъдения П.П.П. се възлагат на районен инспектор при РУ гр. Лом, отговарящ за района по местоживеене на обвиняемия.

 

Веществени доказателства по делото – наркотично вещество, изпратено в ЦМУ София за съхранение и унищожаване, останали след експертизата, както и бял плик съдържащ 7.97г. семена от коноп и бял плик съдържащ опаковки на основание чл.354а, ал.6 от НК да се отнемат в полза на Държавата.

На основание чл.189, ал.1 от НПК подсъдимият П.П.П. със снета по делото самоличност следва да заплати по сметката на МВР гр. София направените по делото разноски в размер на 94.13/деветдесет и четири лева и тринадесет стотинки/лева и в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом 5лв /пет лева/ ДТ за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

         На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 194/17г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

                                                   

                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: