ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 27.04.2017 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, пети състав, в публично съдебно заседание на двадесет и седми април, две хиляди и седемнадесета година, в състав:

                             Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

 

при участието на секретар: Р.Д.,  прокурор: РОСЕН СТАНЕВ, сложи за разглеждане НОХД  № 227 по описа за 2017 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 13.00 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                             О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. А.Л. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия К.Ц.М. ***, от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП  Росен Станев, Споразумение за следното:

 

Подсъдимият К.Ц.М. роден на *** ***, ******, българин, български гражданин, с основно образование, безработен, неженен, неосъждан, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН в това, че на 17.04.2017 около 01.00 часа в гр.Лом, обл.Монтана, по ул.”Латинка“, управлява лек автомобил марка „Мерцедес”, модел ”С220 CDI” с рег.№ SBH 142, неустановена собственост, с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда – 1.47 промила алкохол, установени по надления ред с Протокол № 1257/20.04.2017 год. на химически анализ на кръвта на Научно-техническа лаборатория при ОДМВР- Монтана, поради което и на основание чл.343б,ал.1 от НК във връзка с чл. 55 ал. 1, т. 1  НК   МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” за срок от 3 / ТРИ/ МЕСЕЦА.

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на така наложеното наказание с изпитателен срок от /3/ТРИ ГОДИНИ от днес.

          НЕ НАЛАГА кумулативно предвиденото наказание ГЛОБА, на основание чл. 343б, ал.1 във връзка с чл.55, ал.3 НК.

          ОСЪЖДА на основание чл. 189 НПК, подсъдимият К.Ц.М. със снета по делото самоличност, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ОД на МВР град Монтана направените в хода на досъдебното производство разноски - 21.46 лв./двадесет и един лв.,46 ст./, и 5,00 /Пет/ лева за служебно издаване на изпълнителен лист, в полза на Бюджета на съдебната власт, по сметка на ЛРС.

По досъдебното производство по отношение на подсъдимия К.Ц.М. със снета по делото самоличност, не е взета мярка за неотклонение.

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 227/17 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

Протоколът приключи в 13.30 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

                                                 Районен съдия:/п/

                                                           Секретар:/п/