ПРОТОКОЛ

Град Л О М, 27.09.2017 година

Ломският районен съд, наказателна колегия, шести състав в открито съдебно заседание на двадесет и седми септември, две хиляди и седемнадесета година в състав.

   Председател:  БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

Съдебни заседатели: 1. Е.Г.А.

         2. С.М.Г. 

при участието на секретар: Бояна К. и прокурор Ели  ЛАЗАРОВА, сложи за разглеждане НОХД № 183 по описа за 2017 год., докладвано от СЪДИЯТА БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА.

На именното повикване в 13.30 часа се явиха:

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът намира, че така представените и подписани споразумения не противоречат на закона и добрите нрави, изготвено е по реда и условията на чл. 381 от НПК, поради което при изложеното

                            О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатите споразумения между страните адв. П.Г. от МАК в качеството му на договорен защитник на подсъдимия И.Е.С.  и З.В.Д. и адв. В.И. като договорен защитник на подсъдимият Д.А. Бот една страна и от друга страна прокурор Ели Лазарова – прокурор при Районна прокуратура Лом, за следното:

ПРИЗНАВА И.Е.С., роден на *** ***, жител и живущ *** 11, българин, български гражданин, с основно образование, безработен, осъждан, с ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН В ТОВА, ЧЕ: на 04.06.2015 година в село Крива бара, област Монтана при условията на опасен рецидив, след предварителен сговор с Б.К.Л., Д.А.Б. и З.В.Д.,*** чрез използване на техническо средство с режещо острие /неустановено по производството/ отнел чужди движими вещи: 90 метра далекосъобщителен кабел тип ТПП200х2х0,6 на стойност 1765,76 лева, словом хиляда седемстотин шестдесет и пет лева и седемдесет и шест стотинки от владението на „БТК” АД град София без съгласието на собственика с намерение противозаконно да го присвои, поради което и на основание член 196 ал. 1 т. 2 във връзка с чл.195 ал. 1 т. 4 и 5 във връзка с чл. 194 ал. 1 НК и чл. 55, ал. 1, т. 1 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание   „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДЕВЕТ месеца”, което да изтърпи ефективно при строг режим.

ПРИЗНАВА Д.А. ***, роден на *** ***, българин, български гражданин, с основно образование, неженен, безработен, осъждан, с ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че   на 04.06.2015г., в срива бара, обл.Монтана, при условията на повторност, в немаловажен случай, след предварителен сговор с Б.К.Л., И.Е.С. и З.В.Д.,***, чрез използване на технически средство с режещо острие /неустановено по производството/, отнел чужди движими вещи: 90 метра далекосъобщителен кабел, тип ТПП 200х2х0,6, на стойност 1765,76 лева, от владението на “БТК” АД гр.София, без съгласието на собственика и с намерение противозаконно да го присвои поради което и на основание чл. 195, ал.1, т. 4, 5 и 7, във връзка с чл.194, ал.1 и чл. 55, ал. 1, т. 1 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание   „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДЕСЕТ месеца”.

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА  изтърпяването с изпитателен срок от ТРИ години.

ПРИЗНАВА З.В.Д., РОДЕН НА *** ***, българин , български гражданин, със средно образавине, неженен, не осъждан, живущ ***,  с ЕГН **********  ЗА ВИНОВЕН за това, че на 04.06.2015 година в село Крива бара, област Монтана след предварителен сговор с Б.К.Л., Д.А.Б. и И.Е.С.,*** чрез използване на техническо средство с режещо острие /неустановено по производството/ отнел чужди движими вещи: 90 метра далекосъобщителен кабел тип ТПП200х2х0,6 на стойност 1765,76 лева, словом хиляда седемстотин шестдесет и пет лева и седемдесет и шест стотинки от владението на „БТК” АД град София без съгласието на собственика с намерение противозаконно да го присвои - поради което и на основание чл. 195, ал.1, т. 4 и 5, във връзка с чл.194, ал.1 и чл. 55, ал. 1, т. 1 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание   „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДЕСЕТ месеца”.

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА  изтърпяването с изпитателен срок от ТРИ години.

         ОСЪЖДА подсъдимият И.Е.С.,***, с ЕГН **********, З.В.Д.,***,  с ЕГН ********** ***, с ЕГН ********** СОЛИДАРНО ДА ЗАПЛАТЯТ по сметката на ОД МВР Монтана сумата от – 54,30 лева направените по делото разноски, или по 18.10 лева за всеки от тях, за изготвяне на експертиза и 5,00 /Пет/ лева по сметка на ЛРС за евентуално издаване на изпълнителен  лист.

ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 183 от 2017 г. по описа на РС Лом по отношение на подсъдимите И.Е.С., Д.А.Б. и З.В.Д., поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение.

Делото да се докладва на Председателя на съда за определянето на нов съдия докладчик.

………………..

ПРОТОКОЛЪТ се изготви в съдебно заседание, което приключи в 16:15 часа.

                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ:

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1…………………………

                             Е.Г.А.

2. ……………………….

С.М.Г. 

                                                                      СЕКРЕТАР: