ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 27.09.2017 г.

Ломският районен съд, ТРЕТИ състав в публично съдебно заседание на двадесет и седми септември две хиляди и седемнадесета година в състав:                                     

                                          

                                          Председател: КАТЯ ЦВЕТАНОВА

                                                          

при участието на секретар: Л. П. и прокурора Е. Л., сложи за разглеждане дело НОХ № 430 по описа за 2017 год., докладвано от СЪДИЯТА КАТЯ ЦВЕТАНОВА.

На именното повикване в 09.30 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал.7 от НПК, съдът

                                               ОПРЕДЕЛИ:

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение от 27.09.2017 г. по НОХД №430/2017 г. по описа на ЛРС, между Районна прокуратура гр. Лом  представлявана от районен прокурор Е.Л. от една страна и от друга страна адвокат Н.А. – служебен защитник на подсъдимия П.Л.Т. ***, за следното:

По силата на споразумението П.Л.Т. роден на *** ***, обл. Монтана, българин, български гражданин, с основно образование, безработен, неженен, осъждан, с ЕГН **********, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН в това, че на 27.05.2017 г., около 11.00 часа, в гр. Лом, обл. Монтана, по ул. «Дружба», управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка «Ситроен», модел «АХ» с рег. № С-65-53-ХА, собственост на К. И. П., без свидетелство за управление на моторно превозно средство, след като е бил наказан по администртивен ред за същото деяние с влязло в сила Наказателно постановление № 17-0294-000008/01.03.2017 г., връчено на 16.03.2017 г., влязло в законна сила на 24.03.2017 г. На РУ гр. Лом и от налагането на административното наказание не е изтекла една година.

Деянието е извършено виновно и съставлява престъпление по чл. 343в, ал. 2, във вр. с ал. 1 от НК.

За така извършеното деяние страните се споразумяха наложеното наказание да бъде при условията на чл. 381, ал. 4 от НПК и на основание  чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, налага наказание „лишаване от свобода за срок от 6 /шест/ месеца“.

На основание чл. 66, ал. 1 НК, ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание с изпитателен срок 3 /три/ години от влизане в сила на определението за одобряване на настоящето споразумение.

На основание чл. 55, ал. 3 НК, НЕ НАЛАГА кумулативно предвиденото наказание „ГЛОБА“.

          На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим П.Л.Т. ***, ВЪЗЛАГА на районен инспектор при РУ – Лом гр. Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

ОСЪЖДА подсъдимия П.Л.Т. ***, да заплати по сметка Национално бюро за правна помощ гр. София, за служебен защитник адв. Н.А. от МАК, както и 5 лв. /пет/ лева за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд гр. Лом.   

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство срещу П.Л.Т. ***, подсъдим по НОХ № 430/2017 г. по описа на ЛРС, поради решаване на делото със споразумение.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Протоколът приключи в 10.30 ч. и се изготви в съдебно заседание.

                                            

                                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                          

                                                               СЕКРЕТАР: