П Р О Т О К О Л

гр. Лом, 01.09.2017 год.

 

 

Ломски районен съд, VІІ- ми съдебен състав, в публично съдебно заседание на първи септември, две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: СОНЯ КАМАРАШКА

 

при участието на секретар АНЕТКА РАНГЕЛОВА и прокурор Георги Ц. при Районна прокуратура гр.Лом, сложи за разглеждане НОХД № 461 по описа за 2017 год. на Районен съд гр. Лом, докладвано от Съдия Камарашка.

Откривам съдебното заседание в 11.00 часа.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Съдът на основание чл. 382, ал. 7 от НПК, тъй като представеното споразумение не противоречи на материалния и процесуалния закон, както и на морала

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнато споразумение между страните адв. н.к.от АК гр. Монтана в качеството на договорен защитник на подсъдимия Д.И.М. от една страна и от друга страна прокурор при Районна прокуратура гр.Лом Георги Ц. постигнато Споразумение за следното:

Подсъдимият Д.И.М. с ЕГН **********, роден на *** ***, с настоящ адрес ***, българин, български гражданин, със средно образование, неженен, осъждан Е ВИНОВЕН в това, че на 19.08.2017 година, около 09.25 часа, в гр. Лом, обл.Монтана, по ул.“Еремия Българов“, управлявал моторно превозно средство, лек автомобил марка „Фолксваген“, модел „Венто“, ***, собственост на Б.С.И.от гр. Лом, обл. Монтана, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 2,81 на хиляда, установени по надлежния ред – Протокол за физикохимично изследване №1311/23.08.2017 година на ОД МВР Монтана – поради което и на основание чл. 343б, ал.1 от НК, при условията на чл. 55, ал.1, т.1 от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание от ЧЕТИРИ месеца „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”, като на основание чл. 66, ал.1 от НК изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен  срок от ТРИ години.

 

          На осн. чл. 55, ал. 3 от НК, не се налага по-лекото наказание „ГЛОБА”, което закона предвижда наред с наказанието лишаване от свобода, както и лишаването от права по чл.37, ал.1, т.7 от НК, тъй като подсъдимия не притежава права от които да бъде лишен.

 

          На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК, във вр. чл.67, ал.1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим Д.И. *** се възлага на Районния инспектор при РУ гр. Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

 

На основание чл. 189, ал.1 и ал.3 от НПК подсъдимия Д.И. *** със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметката на МВР гр. София направените по делото разноски в размер на 21.46 лева /двадесет и един лева и 46ст./ за изготвяне на физико- химична експертиза на досъдебното производство, както и 5.00 лева /пет/ държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом.

 

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 461/2017 г. по описа на ЛРС, на основание чл. 24, ал. 3 от НПК, поради постигнато и одобрено от съда споразумение за решаване на делото.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО, на основание чл. 382, ал. 9 от НПК, е окончателно и съгласно чл. 383, ал. 1 от НПК, има последици на влязла в сила присъда.

 

След одобряване на споразумението съдът не се занима с мярка за неотклонение, тъй като на ДП не е взета мярка за неотклонение при привличане на подсъдимия Д.И.М. с ЕГН ********** в качеството му на обвиняем.

 

ПРЕПИС от определението да се изпрати на Районна прокуратура гр. Лом за сведение и изпълнение, на бюро съдимост при Районен съд гр. Лом за отбелязване в съответния бюлетин и на Районния инспектор при РУ гр. Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия за осъществяване на възпитателната дейност.

 

 

Протоколът приключи в 12.15 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

                                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ:

                                                              СЕКРЕТАР: