ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 05.09.2017 г.

Ломският районен съд, ТРЕТИ състав в публично съдебно заседание на пети септември две хиляди и седемнадесета година в състав:

                                         Председател: КАТЯ ЦВЕТАНОВА

при участието на секретар: Л. П. и прокурора Р. П., сложи за разглеждане дело НОХ № 466 по описа за 2017 год., докладвано от СЪДИЯТА КАТЯ ЦВЕТАНОВА.

На именното повикване в 09.20 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал.7 от НПК, съдът

                                              

                                                 ОПРЕДЕЛИ:

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение от 05.09.2017 г. по НОХД №466/2017 г. по описа на ЛРС, между Районна прокуратура гр. Лом  представлявана от прокурор Р. П. от една страна и от друга страна адвокат Р. Б. – защитник на подсъдимия М.Л.Ф. ***, за следното:

По силата на споразумението М.Л.Ф. роден на *** ***, обл. Монтана, българин, български гражданин, с висше образование, неженен, безработен, неосъждан, с ЕГН **********, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН в това, че на 22.08.2017 г. около 02.20 часа в гр. В…….”, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „БМВ”, модел „320Д” с рег. № СА9192ТС, негова собственост с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно - 1,77 промила, установено по надлежния ред – чрез физикохимична експертиза – Протокол № 1317/24.08.2017 г. на ОДМВР – Монтана. 

Деянието е извършено виновно и съставлява престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

За така извършеното деяние страните се споразумяха наложеното наказание да бъде при условията на чл. 381, ал. 4 от НПК и на основание  чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, налага наказание „лишаване от свобода за срок от 5 /пет/ месеца и „ГЛОБА“ в размер на 400,00 лева /четиристотин лева/.

На основание чл. 66, ал. 1 НК, ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание с изпитателен срок 3 /три/ години от влизане в сила на определението за одобряване на настоящето споразумение.

НЕ НАЛАГА кумулативно предвиденото наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ ПРАВО ДА УПРАВЛЯВА МПС”, тъй като подсъдимия М.Ф. е неправоспособен водач към момента на извършване на деянието.

          На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим М.Л.Ф. ***, ВЪЗЛАГА на районен инспектор при РУ – Лом гр. Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

ОСЪЖДА подсъдимия М.Л.Ф. ***, да заплати направените по делото разноски в размер на 21,46 лв. /двадесет и един лева и 46 ст./ за експертиза по сметка на МВР - София, както и 5 лева държавна такса за евентуално издаване на изпълнителен лист в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд гр. Лом.

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство срещу М.Л.Ф. ***, подсъдим по НОХД № 466/2017 г. по описа на ЛРС, поради решаване на делото със споразумение.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.                                                             

 

                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                               

                                                           СЕКРЕТАР: