Р Е Ш Е Н И Е 

гр.Лом  16 септември 2016 г. 

        

           Ломският районен съд, гражданска колегия, шести състав в закрито заседание на 16 септември две хиляди и шестнадесета година в състав :

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ : Б о р я н а   А л е к с а н д р о в а

 

  при секретаря В.Младенова, като разгледа докладваното от съдията Александрова гражданско дело № 349 от 2016 год. за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по реда на чл.250  ГПК.

С Решение на съда от 1.07.2016 г., постановено по гр.дело №  349/2016г. съдът е постановил своя съдебен акт,  поради упощение не се е произнесъл по отношение на разноските ,направени от ищцата.

Пълномощника на ищеца с нарочна молба е поискал съдът да се произнесе с допълнително решение в тази част.

Съобразно разпоредбата на чл.250 от ГПК  съдът е съобщил на страните в производството обстоятелството,  че е инициирана процедура за допълване на решение. В определения срок становище не е постъпило от ответната страна.

В хода на производството съдът установи следното :

В Решение по настоящето дело съдът е уважил предявения от ищцата иск, като е приел че иска е основатетен, но не се е произнесъл за направените, поискани от ищцовата страна разноски/ представен списък по чл.80 ГПК/ в размер на 600 лв. за адвокатски хонорар.

Съдът счита, че е налице хипотезата на чл.250 от ГПК.

Предвид гореизложеното, съдът намира, че следва да допълни диспозитива на решението , в частта за иска до пълния предявен размер .

По изложените съображения , съдът

 

Р   Е   Ш   И   :

 

ДОПЪЛВА на основание чл.250 от ГПК,  решение  от 1.07.2016г., постановено по гр. дело №349/2016 по описа на Районен съд – Лом, като :

ОСЪЖДА Б.Х.Б./със снети по делото данни/ да заплати на н.Б.Б. сумата 900 лв., представляваща направи от нея разходи за адвокатски хонорар.

Решението подлежи на обжалване в двуседмичен срок от връчването му на страните с въззивна жалба пред Окръжен съд – Монтана.

 

РАЙОНЕН  СЪДИЯ :