П Р О Т О К О Л

гр. Лом, 16.05.2017 год.

 

 

 

Ломският районен съд, VІІ - ми съдебен състав, в публично съдебно заседание на шестнадесети май, две хиляди и седемнадесета година, в състав:

 

Председател: СОНЯ КАМАРАШКА

 

при участието на секретар: АНЕТКА РАНГЕЛОВА,сложи за разглеждане Гражданско дело № 239 по описа за 2017 год., докладвано от съдия СОНЯ КАМАРАШКА.

 

На именното повикване в 9.30 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Съдът, на основание чл.234, ал.1 от ГПК като намира, че така постигнатата спогодба за прекратяване на делото не противоречи на закона и добрите нрави, следва да бъде одобрена, както и да се присъди следващата се държавна такса от 2 % върху размера на определената издръжка, а производството по делото прекратено, като спогодено, поради което:

 

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И :

ОДОБРЯВА постигнатата между В.П.Г. с ЕГН ********** и Л.Р.И. с ЕГН ********** спогодба, за следното:

          Роденото от съвместното фактическо съжителство между В.П.Г. с ЕГН ********** и Л.Р.И. с ЕГН ********** дете П.В.П. родена на ***год. с ЕГН ********** да живее при бащата – В.П.Г. с ЕГН ********** ***.

          Да се предостави упражняването на родителските права по отношение на малолетното дете П.В.П. родена на ***год. с ЕГН **********, на бащата В.П.Г. с ЕГН ********** ***.

 

          Майката Л.Р.И. с ЕГН **********, да осъществява режим на лични отношения с детето – П.В.П. родена на ***год. с ЕГН **********, като има право да го взема всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 9.00 часа на съботата до 18 часа на неделята с преспиване, както и двадесет дни през лятото, който да не съвпадат с платения годишен отпуск на бащата – В.П.Г..

Майката Л.Р.И. с ЕГН ********** се съгласява да заплаща ежемесечна издръжка на детето П.В.П. родена на ***год. с ЕГН **********, чрез нейния баща и законен представител В.П.Г. с ЕГН **********, в размер на 120.00лева /сто и двадесет лева/, считано от датата на предявяване на исковата молба - 26.01.2017год. до настъпване на законноустановени причини или условия за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска от датата на изискуемостта на всяко вземане, до окончателното плащане.

          По отношение на разноските по делото страните се съгласяват да останат така както са направени.

ОСЪЖДА Л.Р.И. с ЕГН **********, да заплати по сметка на Районен съд гр.Лом държавна такса в размер на 86.40 лв. /осемдесет и шест лева и 40ст./, съгл. чл.7, т.2 от Тарифата за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК, както и 5.00лв. /пет лева/ държавна такса при служебно издаване на изпълнителен лист.

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело №239/2017г. по описа на Ломски районен съд, като СПОГОДЕНО на осн. чл.145, ал.3 във вр. с чл.234 от ГПК.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО относно частта за одобряване на спогодбата за прекратяване на производството не подлежи на обжалване, а в частта за държавната такса, подлежи на обжалване в едноседмичен срок от днес пред Окръжен съд гр.Монтана, с частна жалба.

 

 

 

                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                                                                         СЕКРЕТАР: