ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 25.05.2017 г.

 

Ломски районен съд, гражданска колегия, пети състав, в публично съдебно заседание на двадесет и пети  май, две хиляди и седемнадесета година, в състав:

                             Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

при участието на секретар: РУМЯНА Д., сложи за разглеждане Гр.д.  № 305 по описа за 2017 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 13.30 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Съдът  намира, че така  постигнатата спогодба не противоречи на закона и добрите нрави и същата следва да бъде одобрена, поради което

О П Р Е Д Е Л И:

 ОДОБРЯВА постигнатата между страните  спогодба, по силата на която С.И.Я. *** с ЕГН ********** СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на С.С.Я. с ЕГН ********** и А.С.Я. с ЕГН ********** със съгласието на тяхната майка и законна представителка А.Н.Я. с ЕГН **********, месечна издръжка в размер на 130 /сто и тридесет лева/ и на М.С.И. с ЕГН ********** чрез неговата майка и законна представителка  А.Н.Я. с ЕГН **********,***, месечна издръжка в размер на 120 лв. /сто и двадесет лева/  считано от 20.02.2017 г.,  ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска, до настъпването на законови предпоставки за прекратяване или изменение на така договорената издръжка, ВМЕСТО определената с решение по гр. д. № 475/2005 г. по описа на ЛРС издръжка в размер на 40 лв. за С.Я. и по 30 лв. за А.Я. и М.И..

 

ОСЪЖДА С.И.Я. *** с ЕГН ********** да заплати държавна такса по размерна присъдената издръжка в размер на 201.60 лв. по сметка на ЛРС.

 

ПРЕКРАТЯВА  производството по гр.д. № 305/2017 г. по описа на ЛРС като спогодено.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО в частта относно одобряването на спогодбата не подлежи на обжалване, а относно прекратяването на делото подлежи на обжалване пред МОС, с частна жалба в 7 дневен срок от днес.

Протоколът приключи в 13.50 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

 

 

 

СЕКРЕТАР:                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: