ПРОТОКОЛ

Град Лом, 03.05.2017 година

 

Ломският районен съд, VІІ – ми съдебен състав в открито съдебно заседание на трети май, две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

      Председател: СОНЯ КАМАРАШКА

 

при участието на секретар Б.К., сложи за разглеждане Гражданско дело № 306 по описа за 2017 година, докладвано от съдия Соня Камарашка.

На именното повикване в 09.30 часа се явиха……………..

Съдът намира, че следва да бъде одобрена постигната между страните спогодба, тъй като не противоречи на закона и добрите нрави, поради което и на основание чл. 234, ал.1, във връзка с чл.145, ал.3 от ГПК

О П Р Е Д Е Л И

ОДОБРЯВА СПОГОДБАТА  от 03.05.2017 година между адв. Р.  Б.,  пълномощник на ищеца К.М.Т. с ЕГН ********** *** и ответника, ..... с ЕИК ....., със седалище и адрес на управление: ....., представлявано от изпълнителните директори - Н.Т.С. и М.Д.Д., поотделно, чрез изрично уполномощения ю.к. И.С.С., както следва:

1...... с ЕИК ....., със седалище и адрес на управление: ....., представлявано от изпълнителните директори - Н.Т.С. и М.Д.Д., чрез пълномощника ю к. И.С.С., се задължава да възстанови на К.М.Т. с ЕГН **********, по  сметка №  ..... при ОББ АД сумата от 492,02 лева/ Четиристотин деветдесет и два лева и две стотинки/.

2. ..... с ЕИК ....., със седалище и адрес на управление: ....., представлявано от изпълнителните директори - Н.Т.С. и М.Д.Д., чрез пълномощника ю к. И.С.С., се задължава, да заплати на адв. Р.Б. *** по сметка ....., офис Лом  адвокатско възнаграждение от 307,43 лева/ Триста и седем лева и четиридесет и три стотинки/.

3. Страните нямат други правни и финансови претенции помежду си произтичащи от процесния договор за кредит, както и издадения изпълнителен лист по ЧГД № 39074 от 2008 година на 64 състав на СРС.

4. Всички суми постъпили по изпълнителното дело №363/2009 година по описа на ..... след издаването на обезпечителната заповед, по което ответника е взискател, следва да се възстановят на ишеца К.М.Т. с ЕГН ********** *** по посочената от него сметка.

………………

и на основание чл. 78, ал 9 от ГПК

О П Р Е Д Е Л И  :

ДА СЕ ВЪРНАТ на ищеца К.М.Т. с ЕГН ********** *** половината от внесената ДТ за образуването на делото, а именно 25,00 /Двадесет и пет/ лева от внесените 50.00 /Петдесет/ лева.

Препис от протокола да се връчи на главен счетоводител за  възстановяване на сумата от 25.00 лева внесена ДТ на К.М.Т. по сметка №  ..... при ОББ АД.

…..

                            О П Р Е Д Е Л И  :

ПРЕКРАТЯВА  производството по гражданско дело № 306/2017 година по описа на ЛРС, като СПОГОДЕНО.

 

На основание чл. 145, ал.3, във връзка с чл. 234, ал. 2 от ГПК Определението относно частта за одобрената спогодба не подлежи на обжалване пред МОС, а в частта за прекратяване на производството подлежи на обжалване в 1-седмичен срок от днес с Частна жалба пред Окръжен съд Монтана.

 

Протоколът приключи в 10.25 и е изготвен в съдебно заседание.

 

                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                             СЕКРЕТАР: