Р Е Ш Е Н И Е  

гр. Лом, 26.04.2017 год.

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

Районен съд гр.Лом, VІІ - ми съдебен състав, в публичното заседание на двадесет и пети април, две хиляди и седемнадесета година, в състав:

 

                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: Соня Камарашка

 

при секретаря А.Р., като разгледа докладваното от съдията Гр. дело № 1546 по описа за 2016 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Иск с правно основание чл. 49, ал. 1 и ал.3 от СК

 

           

Мотивиран от изложеното и на основание чл. 318 от ГПК във вр. чл. 49, ал. 1 и ал. 3 от СК, съдът

 

Р   Е   Ш   И:

 

ДОПУСКА РАЗВОД между Ц.Е.П. с ЕГН ********** *** и Д.Б.П. с ЕГН ********** *** и ПРЕКРАТЯВА брака им, сключен на 04.11.1995год. с Акт за граждански брак № 081124 от 04.11.1995год. на Община гр.Вълчедръм, обл.Монтана, като ДЪЛБОКО и НЕПОПРАВИМО РАЗСТРОЕН.

 

ВИНА за настъпилото в брака дълбоко и непоправимо разстройство имат и двамата съпрузи - Ц.Е.П. с ЕГН ********** и Д.Б.П. с ЕГН **********.

 

ПРЕДОСТАВЯ семейното жилище находящо се в с.Златия, общ.Вълчедръм, обл. Монтана, ул.”**, за ползване от Ц.Е.П. с ЕГН **********.

НЕ ДОПУСКА ПРОМЯНА във фамилното име на съпругата Д.Б.П. с ЕГН **********, която след прекратяването на брака ще продължава да носи брачното си фамилно име П..

ОСЪЖДА Ц.Е.П. с ЕГН **********, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на Районен съд гр.Лом 20.00лв. – окончателна държавна такса за допускане на развода и прекратяване на брака, както и 5.00 лв. държавна такса при служебно издаване на изпълнителен лист, в случай на принудително събиране на сумата.

 

ОСЪЖДА Д.Б.П. с ЕГН **********, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на Районен съд гр.Лом 20.00лв. – окончателна държавна такса за допускане на развода и прекратяване на брака, както и 5.00 лв. държавна такса при служебно издаване на изпълнителен лист, в случай на принудително събиране на сумата.

 

Препис от настоящото Решение да се връчи на страните по делото, заедно със съобщението за постановяването му на основание чл.7, ал.2 от ГПК.

 

             Решението подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд гр.Монтана в двуседмичен срок от получаване на съобщението от страните, че е изготвено и обявено.

 

 

Районен съдия: