Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

                                                  

                                                   

                                                            

 

 

                                              гр. Лом, 20.06.2017г.

 

 

                          В    И М Е Т О    Н А    Н А Р О Д А

 

 

         Ломският районен съд, в публичното съдебно заседание на шестнадесети май две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

 

        при секретаря Даниела Ценкова, като разгледа докладваното от съдията Славчева гражданско дело № 883 по описа за 2017г., за да се произнесе, взе предвид следното:

        

         Производство по чл. 330 и сл. ГПК.

         Молба по чл.50 СК.

         

         Водим от горното, съдът

 

 

                                       Р   Е   Ш   И:

 

          ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД ГРАЖДАНСКИЯ БРАК, сключен на 20.10.1997г. с Акт № 7 на Кметство с.Долни Цибър, общ.Вълчедръм, обл.Монтана между А.В.А. с ЕГН ********** *** и К.  Н.А. с ЕГН ********** ***, по ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ, поради сериозно и непоколебимо съгласие.

        УТВЪРЖДАВА постигнатото между молителите споразумение, подписано от тях, а именно:

          1./ Непълнолетното дете от брака на страните А.К.Н. с ЕГН ********** след прекратяване на брака на страните остава да живее при майката А.В.А. по местоживеенето й, която ще упражнява родителските права по отношение на нея.

         2./ К.Н.А. се задължава да заплаща на непълнолетната А.К.Н. със съгласието на законния й представител А.В.А. месечна издръжка в размер на 115лв /сто и петнадесет лева/, считано от 01.05.2017г. заедно с всички законни последици от това, включително и лихви при просрочване на някоя вноска и до настъпване на законни предпоставки за изменение или прекратяване на тази издръжка.

        3./ К.Н.А. ще има право да взема при себе си детето А.К.Н. всяка първа и трета събора и неделя на месеца за времето от 9ч. на съботния ден до 18ч. на неделния ден, както и за един месец през лятото, което да не съвпада с евентуалния платен годишен отпуск на майката на детето.

         4./ След прекратяване на брака страните няма да си дължат  издръжка един към друг.

         5./ След прекратяване на брака А.В.А. ще продължи на носи фамилното име – А..       

         6./ Семейно жилище по смисъла на разпоредбите на СК страните не са притежавали.

         7./ Личните вещи страните са получили един от друг и нямат претенции за такива.

         8./ Придобитият по време на брака на страните недвижим имот, който е представлявал СИО по смисъла на разпоредбите на закона, страните поради неговата неподеляемост си поделят така :

                8.1./ А.В.А. със снета самоличност се съгласява да получи и получава чрез пълномощника си адв.Н.А. от МАК, в нейн изключителен дял следния недвижим имот, находящ се в гр.*****, с административен адрес : *****, както следва: ЖИЛИЩЕ, АПАРТАМЕНТ с площ от 61,52кв.м., с идентификатор 37798.512.254.1.14, което е застроено в Сграда № 1, разположена в поземлен имот с идентификатор 37798.512-254, съгласно кадастралната карта и кадастралните регистри на гр.Козлодуй, одобрени със Заповед № РД-18-89/11.12.2007г. на изпълнителен директор на АГКК, което е при съседи: на същия етаж-37798.512.254.1.13, 37798.512.254.1.15, под обекти 37798.512.254.1.11 и над обекта-няма, заедно с МАЗЕ № 14 в същия вход, както и със съответните идеални части от общите части на сградата и правото на строеж върху мястото, на което е застроена сградата, и който имот е с данъчна цена 20 730лв.

          8.2./ К.Н.А. се съгласява за уравнения на дела си от гореописания имот да получи сумата от 10 365лв, която да му бъде заплатена от А.В.А. най-късно до 13.04.2018г.

          8.3./ А.В.А. се задължава да изплати на К.Н.А. за уравнение на дела му от този имот сумата от 10 365лв, която сума ще му изплати най-късно до 13.04.2018г.

 

          ОСЪЖДА К.  Н.А. с ЕГН ********** *** да заплати по сметка на ЛРС сумата от сумата от 20лв /двадесет лева/ - окончателна държавна такса за воденият брачен процес , както и сумата от 290,10лв /двеста и деветдесет лева и десет стотинки/, представляваща държавни такси, от която държавна такса върху присъдената издръжка за детето в размер на 82,80лв и държавна такса върху получената сума за уравнение на дела си от подялбата на недвижимия имот – 207,30лв, и 5лв в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

        

          ОСЪЖДА А.В.А. с ЕГН ********** *** да заплати по сметка на ЛРС сумата в размер на 20лв /двадесет лева/ - окончателна държавна такса за воденият брачен процес, както и сумата от 414,60лв /четиристотин и четиринадесет лева и шестдесет стотинки/ представляваща държавна такса изчислена върху данъчната оценка на получения в неин изключителен дял недвижим имот, и 5лв в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

         РЕШЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ.

           

                                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ :