Р    Е    Ш    Е    Н    И    Е

                                                     

                                 Гр.Лом, 02.06.2017  година

 В     ИМЕТО     НА     НАРОДА

 

Ломският районен съд, гражданска колегия,    трети състав,  в открито заседание на тридесети май две хиляди и седемнадесета година  , в състав:

                                        

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ:КАТЯ ЦВЕТАНОВА

 

при секретаря  Л. П. , след като изслуша докладваното от съдията  Цветанова  гражданско дело № 989 по описа за 2017 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

                   Производство по чл. 330 и сл. ГПК.

                   Молба по чл.50 СК.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Съдът

 

Р               Е              Ш              И   :

 

 ПРЕКРАТЯВА ГРАЖДАНСКИЯ БРАК, по взаимно съгласие сключен на 24.08.2003 г.    , акт. № 56/ 24.08.2003 г.     на  Община гр. Лом между Б.О.И. – К.  с ЕГН ********** и баща- И.И.К. с ЕГН **********.

След прекратяване на брака детето И.  И. К. ще живее при баща си И.И.К. на адрес: ***, като на него се предоставят и упражняването на родителските права.

ОПРЕДЕЛЯ режим на лични контакти на майката Б.О.И. – К.    с детето И. И. К., като има право да взема детето при себе си всяка първа и трета събота и неделя на месеца от 10.00 ч. в събота до 18.00 ч. в неделя с преспиване, както и 1 месец през лятото, което време не съвпада с платения годишен отпуск  на бащата.

ОСЪЖДА Б.О.И. – К.  с ЕГН ********** ***  да плаща на И.  И.К. с ЕГН ********** *** като баща и законен представител на на малолетното  дете И. И. К., родено на *** г. с ЕГН **********   до 30-то число на месеца по 200 лв. месечна издръжка, до навършване на пълнолетие, считано от днес   до настъпване на основания за изменение или отпадане на задължението, ведно със законната лихва   до окончателното й изплащане.

           След прекратяване на брака – Б.О.И.- К.   ще продължи да носи брачното си име  - К.. 

          Семейното жилище в гр………..,обл. Монтана  собственост на трето лице, ще се ползва и от двете страни.

        ОСЪЖДА Б.О.И. – К.  с ЕГН ********** ***    да заплати по сметка на Районен съд – Лом сумата в размер на  36.00 лв. / тридесет и шест лв./, представляваща държавна такса върху определения размер на издръжката, и  сумата в размер на 5.00 лв. за служебно издаване на изпълнителен лист, в случай на принудително събиране на сумите.

          ОСЪЖДА   Б.О.И. – К.  с ЕГН ********** и И.И.К. с ЕГН ********** ***  да заплатят по с/ка на ЛРС,всеки един от тях   по 20.00./двадесет/ лева - допълнителна държавна такса. 

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.                                 

                                                                

                                         РАЙОНЕН СЪДИЯ :