Р Е Ш Е Н И Е  

№ ...

гр. Лом, 23.06.2017 г.

 

В   ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

Ломският районен съд, в публичното съдебно заседание на двадесет и шести май,   две хиляди и седемнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Албена Миронова,

 

при секретаря Румяна Димитрова, като разгледа докладваното от съдията Миронова гр.д. № 1097 по описа за 2017 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

            Иск с правно основание чл. 50 СК, производство по реда на чл. 330 ГПК.

 

            :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Р   Е   Ш   И:

 

            ПРЕКРАТЯВА с развод сключеният на 24.03.2007 г. с Акт № 14/24.03.2007 г. на Община Лом Граждански брак между Ю.С.К., ЕГН **********,*** и М.К.К., ЕГН **********,***, поради сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

 

УТВЪРЖДАВА постигнатото между молителите споразумение, подписано от тях, а именно:

1. ПРЕДОСТАВЯ на майката Ю.С.К., ЕГН **********,***, упражняването на родителските права по отношение на непълнолетното дете на страните, М.М.К.,  родена на *** год., с ЕГН **********, като ПОСТАНОВЯВА, че детето ще има местоживеене при майката.  

            2. ОПРЕДЕЛЯ на бащата, М.К.К., ЕГН **********,***, следният режим на родителски контакти с детето М.М.К.,  родена на *** год., с ЕГН **********: през всяка първа и трета събота и неделя на месеца, за времето от 09,00 ч. на съботния ден до 20,00 ч. на неделния ден, с преспиване, както и по двадесет дни през лятото, което време да не съвпада с платеният годишен отпуск на майката.

            3. ОСЪЖДА М.К.К., ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАЩА на малолетното си дете М.М.К.,  родена на *** год., с ЕГН **********, чрез нейната майка и законен представител Ю.С.К., ЕГН **********,***, месечна издръжка в размер от по 200,00 лв. /двеста лева/, считано от влизането в сила на решението, до настъпване на законни предпоставки за изменението или прекратяването на издръжката.  

            4. Страните не си дължат издръжка един на друг.

            5. ВЪЗСТАНОВЯВА предбрачното фамилно име на съпругата „И.” като ПОСТАНОВЯВА след брака съпругата да се именува Ю.С. И..

            6. Страните нямат семейно жилище, придобито недвижимо имущество по време на брака, както и движими вещи в режим на семейна имуществена общност.

            7. Страните нямат взаимни претенции към притежаваните от тях банкови сметки.

            ОСЪЖДА Ю.С.К., ЕГН **********,*** да заплати по сметка на РС Лом окончателна д.т. за воденият брачен процес в размер на 20.00 лв. /двадесет лева/, както и 5,00 лв. в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

            ОСЪЖДА М.К.К., ЕГН **********,***, да заплати по сметка на ЛРС сумата от 164,00 лв. /сто шестдесет и четири лв., 00 ст./, от които: 144,00 лв. държавна такса върху определеният размер на издръжката и 20,00 лв. – окончателна държавна такса за воденият брачен процес, както и 5,00 лв. в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: