Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

 

 

                                                  

 

                                

                                              24.04.2017г.

 

                             

                              В    И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

       Районен съд гр.Лом, четвърти граждански състав, в открито съдебно заседание на двадесет и втори март две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

                                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ : Б.СЛАВЧЕВА

 

       при секретаря Д.Ц., като разгледа докладваното от съдия Славчева гр.д. № 2240/2016г. по описа на ЛРС, за да се произнесе взе предвид следното:

       

Водим от горното, съдът

 

 

                                     Р  Е  Ш  И  :

 

 

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права над детето Л.Е.Д. с ЕГН ********** родена на ***г. на бащата Е.Д.Д. с ЕГН ********** ***.

 

        ОПРЕДЕЛЯ режим на лични контакти на майката И.К.Х. с ЕГН ********** *** с детето Л.Е.Д. с ЕГН **********, както следва: всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 9ч. на съботния ден до 18ч. на неделния ден, както и един месец през лятото, който да не съвпада с платения годишен отпуск на бащата.

 

 ОСЪЖДА  И.К.Х. с ЕГН ********** *** да заплаща на детето Л.Е.Д. с ЕГН ********** чрез неговия баща и законен представител Е.Д.Д. с ЕГН ********** *** ежемесечна издръжка в размер на 115лв /сто и петнадесет лева/, считано от влизане на съдебното решение в сила, ведно със законната лихва за всяка закъсняла вноска, до настъпване на обстоятелства за нейното прекратяване или изменяване.

 

        ОСЪЖДА И.К.Х. с ЕГН ********** *** да заплати по сметка на ЛРС сумата от 165,60лв /сто шестдесет и пет лева и шестдесет стотинки/ - ДТ върху размера на присъдената издръжка, както и 5,00/пет/ лева в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

        ОСЪЖДА И.К.Х. с ЕГН ********** *** да заплати на Е.Д.Д. с ЕГН ********** ***

сумата от 450лв /четиристотин и петдесет лева/, представляваща представляваща направените от него разноски по водене на делото за авдокатско възнаграждение.

 

РЕШЕНИЕТО може да се обжалва пред Окръжен съд гр.Монтана, в двуседмичен срок от връчването му на страните.

         

 

                                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ :