П   Р   И   С   Ъ   Д   А

 

                                 Гр. Лом, 12. 05.  2016 година

 

                                        В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

 

Ломският районен съд,втори състав, на  дванадесети май  две хиляди и шестнадесета година в открито съдебно заседание, при следния състав:

 

                        

 

                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                            НАТАЛИЯ  ЛОЗАНОВА

 

                                     СЪДЕБНИ  ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

                                                           1.С.С.  

                                                            2.Г.Б.  

 

и секретаря: К.А.  ,в присъствието на прокурор Цветанов , разгледа докладваното от Председателя : Н. Лозанова , НОХ Дело  N :  569   / 2015 година и  въз основа на закона и доказателствата  по делото :

 

                                        П  Р И  С  Ъ  Д  И:

 

 

                             ПРИЗНАВА подсъдимата  А.Н.С.: родена на *** ***, с постоянен адрес ***, българка, българска гражданка, неомъжена, фактическо съжителство с подсъдимия Б.С. , с основно образование, безработна, не осъждана  с ЕГН: **********. за  ВИНОВНА  в това загдето  на 14 април 2015 г.в с.Смирненски обл.Монтана на ул.”в. к.” № 12. при условията на продължавано престъпление ,след предварителен сговор с подсъдимите Т.Л.И. и Б.Т.С. ,чрез използване на техническо средство –лопата ,сатър и лозарска ножица   е отнела  владението на „бтк”АД София чужди движими вещи  на обща стойност 1680 лв. без знанието и съгласието на собственика с намерение противозаконно да присвои ,като едно от деянията от веригата на продължаваното престъпление е довършено ,като са отнети 15м. телефонен кабел модел МККБ4Х4Х1,2 плюс 15х4х 1,2 на стойност 450лв. и е направила опит да отнеме чужди движими вещи 41 м. кабел телефонен модел  МККБ4Х4Х1,2 плюс 15х4х 1,2 на стойност 1230лв. ,като деянието е останало недовършено по независящи от нея причини поради което и на основание чл.195 ал.1 т.4 и 5 НК и във връзка с чл.194 ал.1 от НК и във връзка с чл.26 ал.5 от НК и във връзка с чл.18 от НК и във връзка с чл.55 ал.1 т.1  от НК  я  ОСЪЖДА на ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА .

На основание чл.66 ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така определеното наказание лишаване от свобода с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ от влизане в сила на присъдата .

           ПРИЗНАВА подсъдимия Т.Л.И.: роден на ***г. в гр. Монтана, с постоянен адрес:***, българин, български гражданин, с основно образование, не знае да чете, неженен, безработен, осъждан, с ЕГН **********.  за ВИНОВЕН  в това загдето  на 14 април2015 г.в с.Смирненски обл.Монтана на ул.”в. к.” № 12. при условията на продължавано престъпление ,след предварителен сговор с подсъдимите А.Н.С. и Б.Т.С. ,чрез използване на техническо средство –лопата ,сатър и лозарска ножица   е отнел  владението на „БТК”АД София чужди движими вещи  на обща стойност 1680 лв. без знанието и съгласието на собственика с намерение противозаконно да присвои ,като едно от деянията от веригата на продължаваното престъпление е довършено ,като са отнети 15м. телефонен кабел модел МККБ4Х4Х1,2 плюс 15х4х 1,2 на стойност 450лв. и е направил опит да отнеме чужди движими вещи 41 м. кабел телефонен модел  МККБ4Х4Х1,2 плюс 15х4х 1,2 на стойност 1230лв. ,като деянието е останало недовършено по независящи от него причини поради което и на основание чл.195 ал.1 т.4 и 5 във връзка с чл.194 ал.1 от НК и във връзка с чл.26 ал.5 от НК и във връзка с чл.18 от НК и във връзка с чл.55 ал.1 т.1  от НК  го  ОСЪЖДА  на ДЕСЕТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ,което наказание да изтърпи при първоначален строг режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип .

        На основание чл.25 ал.1` във връзка с чл.23 ал.1 от НК определя на подсъдимия едно ОБЩО НАКАЗАНИЕ  от ДЕСЕТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА,което наказание кумулира с наказанието по настоящата присъда по нох дело №569/15 г. по описа на ЛРС и по нох дело №101/15 г. на РС Белоградчик .,КОЕТО да изтърпи при първоначален строг режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип

        На основание чл.25 ал.2 от НК приспада изтърпяното наказание по присъда по нох дело №101/15 г. на БРС .

ПРИЗНАВА подсъдимия Б.Т.С.: роден на ***г. в гр. Лом, с постоянен адрес ***, понастоящем в затвора гр. Враца, българин, български гражданин, с основно образование, неженен, фактическо съжителство с подсъдимата А.Н.  безработен, осъждан, с ЕГН **********. за ВИНОВЕН  в това загдето  на 14 април2015 г.в с.Смирненски обл.Монтана на ул.”в. к.” № 12. при условията на продължавано престъпление ,след предварителен сговор с подсъдимите А.Н.С. и Т.Л.И.,чрез използване на техническо средство –лопата ,сатър и лозарска ножица ,и при условията на опасен рецидив ,  е отнел  владението на „бтк”АД София чужди движими вещи  на обща стойност 1680 лв. без знанието и съгласието на собственика с намерение противозаконно да присвои ,като едно от деянията от веригата на продължаваното престъпление е довършено ,като са отнети 15м. телефонен кабел модел МККБ4Х4Х1,2 плюс 15х4х 1,2 на стойност 450лв. и е направила опит да отнеме чужди движими вещи 41 м. кабел телефонен модел  МККБ4Х4Х1,2 плюс 15х4х 1,2 на стойност 1230лв. ,като деянието е останало недовършено по независящи от него причини поради което и на основание чл.196 ал.1 т.2 във връзка с чл195 ал.1 т.4 и 5 и  във връзка с чл.194 ал.1 от НК и във връзка с чл.26 ал.5 от НК и във връзка с чл.18 от НК и във връзка с чл.55 ал.1 т.1 от НК  го  ОСЪЖДА  на ДВЕ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА,което наказание да изтърпи при първоначален строг режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

 

                   ОСЪЖДА подсъдимите А.Н.С. ,Т.Л.И. и Б.Т.С. при снета по-горе самоличност  да заплатят на” БТК”АД София ,солидарно обезщетение за причинените им от престъплението имуществени вреди в размер на 450лв.,начиная от 14.04.2015г. ведно със законната лихва до окончателното изплащане ,като ОТХВЪРЛЯ искът в останалата му част до предявеният размер над уважения като неоснователен .

                   ОСЪЖДА подсъдимите А.Н.С. ,Т.Л.И. и Б.Т.  С. при снета по-горе самоличност  да заплатят по сметка на ОД на МВР Монтана  направените по делото разноски в размер на по 20,40 лв. и по 5 лв. за служебно издаване на изпълнителен лист.       

                    ПРИСЪДАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБЖАЛВА ИЛИ ПРОТЕСТИРА ПРЕД ОКРЪЖЕН СЪД, гр. МОНТАНА В 15  ДНЕВЕН СРОК, СЧИТАНО ОТ ДНЕС.

 

 

                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ :

 

                                       1.

                   СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

                                      2.