ПРИСЪДА

 

гр. Лом, 16.03.2016 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

РАЙОНЕН СЪД гр.Лом, VІІ - ми съдебен състав в публично съдебно заседание на шестнадесети март две хиляди и седемнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: СОНЯ КАМАРАШКА

СЪД. ЗАСЕДАТЕЛИ: М.Б.Х.

2.Ю.Т.Й.

 

 

при участието на секретаря А.Р. и прокурор – Ели Лазарова при Районна прокуратура гр.Лом, като разгледа докладваното от съдията Камарашка НОХД № 624 по описа за 2016г. на Районен съд гр.Лом, след тайно съвещание, съдът

 

ПРИСЪДИ:

 

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Я.И.А. - роден на *** ***, с постоянен адрес ***, с основно образование, женен, безработен, българин, български гражданин, осъждан, ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 19/20 юли 2016 година в с.Медковец, обл. Монтана на ул.”*”*, при условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на преграда здраво направена за защита на имот, отнел чужди движими вещи – 1бр. мъжки кожен портфейл в черен цвят на стойност 3.00лева и сумата от 20.00лева в банкноти с различен номинал или всичко на обща стойност от 23.00лева /двадесет и три лева/, от владението на Г.М.Р. ***, без знанието и съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои престъпление по чл.196, ал.1, т.2 във вр. с чл. 195, ал. 1, т. 3 във вр. с чл. 194, ал. 1, във вр. с чл.54 от НК го ОСЪЖДА на ТРИ ГОДИНИ „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”, което да бъде изтърпяно ефективно при първоначален „строг режим” на изтърпяване, на осн. чл.57, ал.1, т.2, буква „б” от ЗИНЗС, като на основание чл.304 от НПК го признава за НЕВИНОВЕН и го ОПРАВДАВА по повдигнатото му обвинение в часта да е отнел чужди движими вещи – 1бр. Лична карта и 1бр. Карта за регистрация към Дирекция «СП» от владението на Г.М.Р. ***, без знанието и съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои.

 

На осн. чл. 59, ал.2 във вр. с ал.1 от НК приспада времето, през което подсъдимия Я.И.А. е бил задържан по ЗМВР за 24.00часа със Заповед №294з-68 на РУ гр.Лом на 20.07.2016год. свързана с престъплението, за което е осъден.

 

На основание чл.301, ал.1, т.11 от НПК, приложените по делото веществени доказателства – един чифт маратонки, собственост на подсъдимия да му бъдат върнати, след влизане в сила на Присъдата.

 

ОСЪЖДА, на основание чл. 189, ал.1 и ал.3, изр. последно от НПК подсъдимия Я.И.А. със снета по делото самоличност, да заплати по сметка на ОД МВР гр.Монтана направените в хода на досъдебното производство разноски за изготвяне на съдебно – оценителна и трасологична експертизи размер на общо 91,98лв. /деветдесет и един лева и 98ст./, както и 5.00 лв. държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист в полза на бюджета на Районен съд гр.Лом.

 

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред Окръжен съд Монтана, по реда на Глава ХХІ от НПК.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

                                            / М. Х. /

                     

 

                                            2.

                                            / Ю. Й. /