Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Лом, 16.08.2017 год.

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

           Ломският районен съд, гражданска колегия, шести състав, в открито заседание на  15 август 2017 година, в състав:

 

                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Б о р я н а    А л е к с а н д р о в а

 

При секретаря В. Младенова, след като изслуша докладваното от съдията Александрова гр.дело № 1810/17  год. по описа на съда, за да се произнесе ,взе предвид следното :

                 Производство по реда на чл.330 ГПК.

…………………

            С оглед демонстрираното взаимно и непоколебимо съгласие и на двамата съпрузи бракът им да бъде прекратен и тъй като представеното споразумение отговаря на изискванията на чл.51 СК съдът намира,че молбата за развод следва да бъде уважена и

 

                                 Р        Е        Ш       И      :

 

                    ПРЕКРАТЯВА БРАКА между А.Р.н., ЕГН ********** и Е.К.Н. , ЕГН ********** ПО  ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

      След прекратяване на брака съпругата Е.К.Н. ще възвърне предбрачното си фамилно Е и след прекратяване на брака, ще продължи да се именува Е.К. Е.

          Упражняването на родителските права върху децата В.А.Н., ЕГН ********** и К.А.Н.Н. се предоставят на майката Е.К.Н., а на бащата А.Р.Н. се предоставя режим на лични контакти с двете деца , същият има право да вижда и взема при себе децата всяка събота и неделя от месеца , с преспиване, за времето от 10,00 ч. на съботния ден  до 18,00 ч. на неделния ден,  , както и 1 месец през лятната ваканция, в дните на платения годишен отпуск на бащата, който отпуск да не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

         Децата В.А.Н.,род.на ***г. и К.А.Н.,род. на ***г. ще имат местоживеене при майката-Е.К.Н.. В случай, че майката напусне трайно гр.Лом и се установи да живее в друг град, децата остават на адреса на родителите й в гр.***.

ОСЪЖДА А.Р.Н./със снети по горе данни/ да заплаща на децата си В.А.Н.Н. и К.А.Н.Н., чрез чрез тяхната майка и законен представител Е.К.Н.,  ежемесечна издръжка в размер на по  115,00 лева,за всяко едно от децата до 30-то число на месеца , считано от постановяване на решението за развод до навършване на пълнолетие на децата или до настъпване на обстоятелства, изменящи или погасяващи това задължение, ведно със законната лихва.

         Страните нямат претенции за издръжка един към друг, няма и общи влогове, а придобитите по време на брака движими вещи са си поделели извънсъдебно.

          

            Семейното жилище в гр.Лом, в което са живеели страните до раздялата е собственост на трето лица и не се предоставя за ползване на нито един от съпрузите.

             ОСЪЖДА :

     1. А.Р.Н. , с посочени горе име и ЕГН, да заплати ДТ по сметката на ЛРС в размер на 424 лв.

    2. Е.К.Н. да  заплати по сметката на Районен съд Лом, държавна такса в размер н а20,00 лева.

 

                  Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

 

                                       РАЙОНЕН   СЪДИЯ :