ПРОТОКОЛ

 

гр.Л О М, 18.08.2017 г.

 

Ломският районен съд, гражданска колегия, шести състав в открито съдебно заседание на осемнадесети август, две хиляди и седемнадесета година в състав.

Председател:  БОРЯНА А.

 

при участието на секретар Веселка Младенова

сложи за разглеждане Гражданско дело № 1321 по описа за 2017 год. докладвано от съдията Боряна А..

На именното повикване в 11:35 часа се явиха:

……………………….

        

 

Въз основа на изложеното в днешното съдебно заседание съдът намира, че искането е основателно и допустимо и с оглед становището на ответника изразено лично в днешното съдебно заседание и на ангажирания от него пълномощник, че са налице предпоставките визирани в чл. 234 ГПК, поради което водим от горното

Съдът

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА спогодба постигната между пълномощниците на страните адв.К.Г. в качеството й на пълномощник на Ц.Й.Л. с ЕГН ********** със съгласието на своята майка Д.Ц.Д. с ЕГН ********** и от друга страна адв. Н.А. в качеството й на пълномощник на ответникът Й.Н.Л. с ЕГН ********** по силата на която предоставя упражняването на родителските права по отношение на детето Ц.Й.Л. с ЕГН ********** на майката Д.Ц.Д. с ЕГН **********, като определя режим на лични контакти между детето Ц.Й.Л. с ЕГН ********** и неговия баща Й.Н.Л. с ЕГН **********, като същият ще има право да взема детето при себе си с преспиване всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 10:00 часа на съботния ден до 18:00 часа в неделя, както и по всяко друго време по желание на детето съгласувано с майката Д.Ц.Д., както и един месец през лятото несъвпадащ с платения годишен отпуск на майката.

ОСЪЖДА Й.Н.Л. с ЕГН ********** да заплаща по 150.00 (сто и петдесет) лв. месечна издръжка считано от 16.06.2017 г. на Ц.Й.Л. с ЕГН ********** със съгласието на майката Д.Ц.Д. с ЕГН **********, до промяна на обстоятелствата за това.

ОСЪЖДА Й.Н.Л. с ЕГН ********** да заплати на Ц.Й.Л. с ЕГН ********** със съгласието на майката Д.Ц.Д. с ЕГН ********** издръжка за минало време в размер на 1380.00 (хиляда триста и осемдесет) лева, считано от 15.06.2016 г. до 15.06.2017 г.

ОСЪЖДА Й.Н.Л. с ЕГН ********** да заплати по сметката на Районен съд гр.Лом 135,60 лева държавна такса.

Разноските се поемат от страните така както са направени.

 

СПОРАЗУМЕЛИ СЕ:

 

……………………….

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.дело №1321 от 2017 г. по описа на Районен съд Лом, поради постигнато споразумение от страните одобрено от съда като непротиворечащо на закона и добрите нрави.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за прекратяване подлежи на обжалване с частна жалба в едноседмичен срок считано от днес, пред МОС.

 

 

                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                    

СЕКРЕТАР: