П Р О Т О К О Л

гр. Лом, 14.08.2017 год.

 

Районен съд гр.Лом, VІІ – ми съдебен състав, в публично съдебно заседание на четиринадесети август, две хиляди и седемнадесета година, в състав:

                                                                   Председател: СОНЯ КАМАРАШКА

 

при участието на секретар: АНЕТКА РАНГЕЛОВА, сложи за разглеждане Гражданско дело № 1330 по описа за 2017 год., докладвано от съдия Соня Камарашка.

          Производството е по реда на особените искови производства Глава двадесет и пета от ГПК – бързо производство.

 

На именното повикване в 11.00 часа:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Съдът, на основание чл.315, ал.1 във вр. с чл.234, ал.1 от ГПК като намира, че така постигнатата спогодба за прекратяване на делото не противоречи на закона и добрите нрави и е в интерес на малолетното дете, счита, че следва да бъде одобрена, както и да се присъди следващата се държавна такса от 2 % върху размера на увеличената издръжка, а производството по делото прекратено, като спогодено, поради което:

                                       О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатата между страните спогодба за изменение на издръжката на основание чл.150 от СК, по силата на която ответникът Б.Р.Б. с ЕГН ********** ***, се съгласява ДА ЗАПЛАЩА на дъщеря си Р.Б.Р. с ЕГН **********, чрез нейната майка и законна представителка Е.Р.М. с ЕГН ********** ***, вместо по 115.00лева месечна издръжка определена по Гр. дело №1045/2011год. по описа на ЛРСъд, по 200.00лева /двеста лева/ месечна издръжка, считано от датата на предявяване на иска - 19.06.2017год. до настъпване на законноустановени причини или условия за нейното изменение или прекратяване, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска от датата на изискуемостта на всяко вземане, до окончателното плащане.

ОСЪЖДА Б.Р.Б. с ЕГН ********** ***, да заплати на Е.Р.М. с ЕГН ********** ***, направените по делото разноски в размер на 300.00лева /триста лева/ платени за адвокатско възнаграждение по приложеното по делото пълномощно, на основание чл.78, ал.1 от ГПК.

ОСЪЖДА Б.Р.Б. с ЕГН ********** ***, да заплати по сметка на Районен съд гр.Лом държавна такса в размер на 61.20 лв. /шестдесет и един лева и 20ст./, върху уважения иск за увеличение на издръжката, на основание чл.78, ал.6 от ГПК и Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК, както и 5.00лв. /пет лева/ държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело №1330/2017г. по описа на Районен съд гр.Лом, като СПОГОДЕНО на осн. чл.315, ал.1 във вр. с чл.234 от ГПК.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО относно частта за одобряване на спогодбата за прекратяване на производството не подлежи на обжалване, а в частта за държавната такса, подлежи на обжалване в 7-мо дневен срок от днес пред Окръжен съд гр.Монтана, с частна жалба.