П   Р   И   С   Ъ   Д   А

 

                             Гр. Лом,11. 04.  2016 година

 

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

 

Ломският районен съд, втори състав, на единадесети април две хиляди и шестнадесета година в открито съдебно заседание, при следния състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                                    НАТАЛИЯ  ЛОЗАНОВА

 

                                                          СЪДЕБНИ  ЗАСЕДАТЕЛИ:

                

                                                                    1.Т.С.                                                                     2.П.В.

 

и секретаря:  К.А. ,в присъствието на прокурор Ели Лазарова , разгледа докладваното от Председателя : Н. Лозанова , НОХ Дело  N :155   / 20104 година и  въз основа на закона и доказателствата  по делото :

 

                                       П  Р И  С  Ъ  Д  И:

 

                             ПРИЗНАВА подсъдимия Г.Н.К.: роден на *** ***, постоянен адрес ***,  българин, български гражданин, разведен ,с висше образование, управител на ЕООД “М” гр. С, осъждан и реабилитиран, с ЕГН **********.за  ВИНОВЕН  в това загдето в качеството си на длъжностно лице–Управител на „ТИХ ТРУД”ЕООД Лом на 05.12.2011г. в Лом присвоил чужди пари на обща стойност   10 000лв./десет хиляди лв./,собственост на дружеството.,връчени    в това му качество и   поверени му  да ги пази и управлява ,поради което и на основание чл.201 ал.1 от НК във връзка с чл.54 от НК  го ОСЪЖДА    на  ДВЕ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА  . ,като го ОПРАВДАВА по първоначалното обвинение по чл.201 ал.1 във връзка с чл.26 ал.1 от НК ,за това деянието да е извършено при условията на продължавано престъпление за периода 03.02.2010 г.до 05.12.2011г. и за разликата  в стойността на предмета на престъплението от 17 708,37лв

                             На основание чл.66 ал. 1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание лишаване от свобода с изпитателен срок от ЧЕТИРИ ГОДИНИ от влизане в сила на присъдата .

                               На основание чл. 37 ал. 1 т.6 от НК  ЛИШАВА подсъдимия Г.Н.К.  със снета по –горе самоличност от правото да заема ръководна работа и работа свързана  с управление и пазене на имущества  на държавата ,на общините , на кооперациите и обществените организации и на другите юридически лица ,в които те участват. за срок от ТРИ ГОДИНИ .

                            

                             ОСЪЖДА подсъдимия Г.Н.К.  със снета по –горе самоличност да заплати на „ТИХ ТРУД ЛОМ”ЕООД обезщетение  за причинените им от престъплението имуществени вреди в размер на 10 000 /десет хиляди лв./,ведно със законната лихва върху тази сума начиная от 05.12. 2011 г. до окончателното изплащане д.т. 400 лв.,направените по делото разноски в размер на 500лв. ,като ОТХВЪРЛЯ предявеният граждански иск над уважения  размер до предявения 17 708,37лв. като неоснователен .

 

ОСЪЖДА подсъдимия Г.Н.К. при снета по-горе самоличност да заплати по сметка на ОД на МВР Монтана  направените по делото разноски в размер на 285,00 лв. както и 5лв. за служебно издаване на изпълнителен лист.

ОСЪЖДА подсъдимия Г.Н.К. при снета по-горе самоличност да заплати по сметка на ЛРС по бюджета на съдебната власт направените по делото разноски в размер на 1238 лв ,както и 5 лв. за служебно издаване на изпълнителен лист .

                              ПРИСЪДАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБЖАЛВА ИЛИ ПРОТЕСТИРА ПРЕД ОКРЪЖЕН СЪД, гр. МОНТАНА В 15  ДНЕВЕН СРОК, СЧИТАНО ОТ ДНЕС.

 

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ :

 

                                                                    1.

 

                                       СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

                                                                    2.