ПРЕПИС-ИЗВЛЕЧЕНИЕ!

ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 08.08.2017 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, пети наказателен състав в публично съдебно заседание на осми август две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

                      Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

Описание: Описание: bracket

                                                       И.Л.И.

                Съдебни заседатели:   

                                                       Т.С.Н.

                                                      

при участието на секретар: РУМЯНА ДИМИТРОВА и прокурора: РАЙНА ПЕТРОВА сложи за разглеждане  НОХД № 399 по описа за 2017 год. докладвано от СЪДИЯТА МИРОНОВА.

 На именното повикване  в  10.00 часа  се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                             О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. П.Г. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия В.Р.В. ***, от една страна и от друга страна прокурор Райна Петрова, Споразумение за следното:

 

Подсъдимият В.Р.В., роден на *** *** с ЕГН **********, българин, български гражданин, с начално образование, неженен, безработен, неосъждан, живущ ***, преведен с Разпореждане на Районна прокуратура Лом от 04.07.2017 г. в Затвора Враца Е ВИНОВЕН  в това, че  на  28.03.2017 година в село Септемврийци, област Монтана противозаконно е отнел от владението на Г.Й.Г. с ЕГН ********** *** чужди движими вещи – пари сумата 107,40 лева, словом сто и седем лева и четиридесет стотинки в банкноти и монети в различен номинал, собственост на Г.Й.Г. с намерение противозаконно да ги присвои, като употреби за това сила – нанесъл му удари в главата и тялото в резултат на които му причинил контузна рана на носа и кръвонасядане на лявата лицева половина и разкъсно-контузна рана на горен десен клепач и палпаторна болезненост в областта на гръдния кош дорзално - престъпление по член 198, ал. 1 НК, поради което и на основание чл. 55, ал. 1, т. 1 НК ГО ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА, което да изтърпи при първоначален „общ“ режим в затворническо общежитие от „закрит“ тип.

На основание чл.59, ал.2 от НК, зачита времето, през което е бил с мярка «Задържане под стража» за 72 часа от 29.03.2017 година.

На основание чл.59, ал.1 от НК, зачита времето, през което е бил с мярка за неотклонение  «Задържане под стража», взета по ДП с Определение по ЧНД № 152/2017 година по описа на РС-Лом, считано от 31.03.2017г.

 

ОСЪЖДА, на основание чл.189, ал.1 от НПК подсъдимия В.Р.В. със снета по делото самоличност да заплати по сметката на МВР гр.София направените по делото разноски в размер на 200 лева /двеста лева/ и в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом 5лв /пет лева/ ДТ за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

         На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 399/17г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

………………………………………………………………………..

Протоколът приключи в 12.00 ч.  и се изготви в съдебно заседание.

 

                                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ:/п/

                                      

                                                   СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1./п/

                                                                                        /И.И./

 

                                                                                                 2./п/

                                                                                         /Т.Н./

 

                                                                   СЕКРЕТАР:/п/