ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 02.08.2017 г.

Ломският районен съд, ТРЕТИ състав в публично съдебно заседание на втори август две хиляди и седемнадесета година в състав:                                     

                                         

                                                    Председател: КАТЯ ЦВЕТАНОВА                     

при участието на секретар: БОЯНА КОСТОВА и прокурора ЕЛИ ЛАЗАРОВА, сложи за разглеждане дело НОХ № 416 по описа за 2017 год., докладвано от СЪДИЯТА КАТЯ ЦВЕТАНОВА.

На именното повикване в 10.00 часа се явиха:………..

На основание чл. 382, ал.7 от НПК, съдът.                                              

                                                 ОПРЕДЕЛИ:

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение от 31.07.2017 г. по НОХД № 416/2017 г. по описа на ЛРС, между Районна прокуратура гр. Лом  представлявана от районен прокурор Ели Лазарова от една страна и от друга страна адвокат Н.А. – защитник на подсъдимия В.И.Д. ***, за следното:

По силата на споразумението В.И.Д., роден на *** ***, българин, български гражданин, с постоянен адрес ***-А, със средно образование, не женен, не осъждан, работи като тракторист при ЗП „РД.“, с ЕГН **********,  СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН в това, че на 25.07.2017 година, около 18.00 часа в град Лом, област Монтана на улица „Софийска“ управлявал моторно превозно средство, лек автомобил марка „Ф“ с ДК № М ....., негова собственост, с концентрация на алкохол в кръвтта си над 1,2 на хиляда, а именно : 1,87 на хиляда установено по надлежния за това начин с физикохимическаекспертиза № 1298 от 28.07.2017 на НТЛ при ОД на МВР Монтана.

Деянието е извършено виновно и представлява престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

            За така извършеното деяние страните се споразумяха наложеното наказание да бъде при условията на чл. 381, ал. 4 от НПК и на основание  чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, налага наказание лишаване от свобода за срок от 4 /четири/ месеца.

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание с изпитателен срок от ТРИ години от влизането в сила на определението.

На основание чл.343Г, въ връзка с чл.37, ал.1, т.7 от НК ЛИШАВА от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 13 /тринадесет месеца/ като му се зачете времето, през което е бил лишен от това си право от административен ред, считано от 26.07.2017 година.

На основание чл. 55, ал. 3 от НК, НЕ НАЛАГА на подсъдимия В.И.Д., кумулативно предвиденото в санкционната част на извършеното престъпление наказание „глоба”.

На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК, във връзка с чл. 67, ал.1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения В. и Д. се възлага на Районен инспектор при РУ Лом, отговарящ за района по местоживеенето му.

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство срещу В.И.Д. ***, подсъдим по НОХД № 416/2017 г. по описа на ЛРС, поради решаване на делото със споразумение.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Протоколът приключи в 10.40 ч. и се изготви в съдебно заседание.

                                            

                                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                         

                                                                     СЕКРЕТАР: