П   Р   И   С   Ъ   Д    А

 

                                               

                                              

 

 

                                     Гр.Лом  10.10.2017г.

 

 

                           В   И М Е Т О   Н А    Н А Р О Д А

                    

 

 

       Ломски   районен съд, четвърти  наказателен  състав, в открито  съдебно  заседание на десети октомври две хиляди и седемнадесета година, в състав:                                   

 

             

                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ :   БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА                                                              

 

                      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ :  Г.Г.

                                                                        Р.Н.

                                                                      

 

 

       при секретаря Д.Ценкова и с участието на прокурор при ЛРП Ели Лазарова, като разгледа докладваното  от съдия Иванова  НОХД № 245/17г. по описа на  ЛРС, въз основа   на  доказателства и закона, съдът присъди:

 

 

        ПРИЗНАВА подсъдимият Б.Б.П. роден на ***г***, българин, с българско гражданство, висше образование, неженен, с постоянен адрес ***, обл.*****, неосъждан, с ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на неустановена дата в периода от м.август до 08.12.2015г. в с.Дългоделци, обл.Монтана, отнел от владението на О.Ф.В. ***, чужди движими вещи – 12бр. туби по 3л препарат за пръскане на земеделски култури „Стомп”, на обща стойност 822лв, негова собственост, без знанието и съгласието на собственика и с намерение противозаконно да ги присвои, поради което и на осн. чл.194, ал.1 във вр. с чл.54 от НК ГО ОСЪЖДА на наказание „ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”, като на осн. чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на така наложеното наказание с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ, считано от влизане на присъдата в сила.  

 

        ОСЪЖДА подсъдимият Б.Б.П. със снета по делото самоличност да заплати на гражданският ищец О.Ф.В. *** сумата от 822лв /осемстотин двадесет и два лева/, представляващи причинените му с престъплението имуществени вреди, а по сметка на ВСС гр.София държавна такса върху уважения размер на гражданския иск в размер на 50лв, като ОТХВЪРЛЯ предявеният граждански иск в останалата му част над уважения размер до претендираният такъв от 4 663,48лв, като НЕОСНОВАТЕЛЕН И НЕДОКАЗАН.

 

           На осн. чл.189, ал.1 от НПК ОСЪЖДА подсъдимият  Б.Б.П. със снета по делото самоличност да заплати по сметка на МВР гр.София направените по делото разноски в хода на ДП в размер на 78,66лв /седемдесет и осем лева и шестдесет и шест стотинки/, по сметка на ВСС гр.София направените в хода на съдебното производство разноски в размер на 20лв /двадесет лева/, както и по 5лв държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист в полза на ВСС гр.София, а по сметка на Националното Бюро за правна помощ гр.София адвокатско възнаграждение на определеният от АС гр.Монтана и назначен за негов защитник адв.Н.Г. от МАК.

 

 

        ПРИСЪДАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБЖАЛВА И ПРОТЕСТИРА ПРЕД ОКРЪЖЕН СЪД ГР.МОНТАНА, В 15-ДНЕВЕН СРОК, СЧИТАНО ОТ ДНЕС, ПО РЕДА НА ГЛАВА ДВАДЕСЕТ И ПЪРВА ОТ НПК.

               

                                                     

                                                            РАЙОНЕН  СЪДИЯ :

 

                                                СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ : 1.  

                                                                                                  /Г.Г./                          

 

                                                                                                 2.                                                                                             

                                                                                                / Р.Н./