О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

гр. Лом,  06.10.2017 год.

 

ЛОМСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД, V-ти  състав в закрито съдебно заседание на шести октомври, две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Албена Миронова,

 

като взе на доклад АНД № 524 по описа за 2017 год. и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Делото е образувано по жалба от Б.К.И., ЕГН **********,***, срещу Заповед № 17-0294-000130/08.09.2017 год. на ОДМВР, РУ Лом, за налагане на принудителна административна мярка.

Ломският районен съд намира, че отнесеният с нея за разглеждане спор не му е подведомствен.

Съображенията на съда за това са следните:

Водно от изложените обстоятелства и формулираното искане, жалбата е против заповед на РУ Лом, с  правно основание чл. 172, ал. 1 ЗДвП и съгл. разпоредбата на ал. 5 на същата разпоредба се разглеждат по реда на АПК, което е от компетентността на административните съдилища.

Предвид изложеното, съдът намира, че следва да прекрати производството по образуваното пред ЛРС АНД № 524/2017 год. и го изпрати на компетентния съд, Административен съд гр.Монтана.

            Воден от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

            ПРЕКРАТЯВА производството по АНД № 524/2017 г. по описа на ЛРС и го ИЗПРАЩА по ПОДСЪДНОСТ на Административен съд гр. Монтана.

 

Определението в частта за прекратяване на производството по делото подлежи на обжалване пред АС – Монтана в седмодневен срок от съобщаването му на жалбоподателя.

 

 

                                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: