ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 25.10.2017 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, пети състав, в публично съдебно заседание на двадесет и пети октомври, две хиляди и седемнадесета година, в състав:

                                                          Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

Съдебни заседатели:

1.Ю.А.П.

2.Г.Г.И.

 

при участието на секретар: РУМЯНА ДИМИТРОВА, прокурор: РАЙНА ПЕТРОВА, сложи за разглеждане НОХД  № 282 по описа за 2017 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                             О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н.К. от МАК в качеството на защитник на подсъдимите Ю.К.С. и Ц.А.С. ***, от една страна и от друга страна  прокурор при ЛРП Райна Петрова, споразумение за следното:        

 

ПОДСЪДИМАТА Ю.К.С. родена на *** ***, с ЕГН **********, българин, български гражданин, със средно образование, омъжена, неосъждана, безработна е ВИНОВНА за това, че на 30.10.2015г. в гр. Лом обл. Монтана в МПС - лек автомобил марка „Мерцедес Ц 220 ЦДИ“ с ДК № РВ 9852 РС, собственост на подсъдимите, в съучастие като съизвършители, в немаловажен случай държат 289, 900 кг./двеста осемдесет и девет кг. и деветстотин гр./ нарязан тютюн за пушене на обща стойност 44064,80 лева /четиридесет и четири хиляди и шестдесет и четири лева и осемдесет ст./ без акцизен бандерол , когато такъв се изисква по закон чл.25,ал.1 от ЗТТИ-Тютюневите изделия от местно производство и от внос се продават на вътрешния пазар с поставен върху потребителската опаковка бандерол по начин , който гарантира, че употребата на стоката е невъзможна без неговото унищожаване, чрез разкъсване и чл.2,т.2 от ЗА ДС на облагане с акциз подлежат ....Тютюневите изделия......, като предмета на престъплението е в големи размери - престъпление по чл.234, ал.2, т.3 във вр. ал.1 във вр. чл.20,ал.2 от НК и се ОПРЕДЕЛЯ наказание при условията на чл. 55, ал. 1,т. 1 от НК, а именно ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТСВОБОДА, като на основание чл. 66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание за СРОК ОТ ТРИ ГОДИНИ.

НЕ НАЛАГА кумулативно предвиденото наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ ПРАВА“, на основание чл.55, ал.3 от НК.

На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК, във връзка с чл. 67, ал.1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдената подсъдима Ю.К.С. се възлага на Районен инспектор при РУ гр. Пловдив, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимата.

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н.К. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия Ц.А.С. ***, от една страна и от друга страна  прокурор при ЛРП Райна  Петрова, споразумение за следното:     

  

ПОДСЪДИМИЯТ Ц.А.С. ***, роден на ***г. в **** ЕГН **********, българин, български гражданин, със средно образование, женен, осъждан е ВИНОВЕН за това, че на 30.10.2015г. в гр. Лом обл. Монтана в МПС - лек автомобил марка „Мерцедес Ц 220 ЦДИ“ с ДК № РВ 9852 РС, собственост на подсъдимите, в съучастие като съизвършители, в немаловажен случай държат 289, 900 кг./двеста осемдесет и девет кг. и деветстотин гр./ нарязан тютюн за пушене на обща стойност 44064,80 лева /четиридесет и четири хиляди и шестдесет и четири лева и осемдесет ст./ без акцизен бандерол , когато такъв се изисква по закон чл.25,ал.1 от ЗТТИ-Тютюневите изделия от местно производство и от внос се продават на вътрешния пазар с поставен върху потребителската опаковка бандерол по начин , който гарантира, че употребата на стоката е невъзможна без неговото унищожаване, чрез разкъсване и чл.2,т.2 от ЗА ДС на облагане с акциз подлежат ....Тютюневите изделия...... , като предмета на престъплението е в големи размери - престъпление по чл.234 , ал.2 , т.3 във вр. ал.1 във вр. чл.20,ал.2 от НК му се ОПРЕДЕЛЯ наказание при условията на чл. 55, ал.1,т.1 от НК, а именно ЧЕТИРИ МЕСЕЦА „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”, които да изтърпи ефективно при първоначален „ОБЩ” РЕЖИМ на изтърпяване на наказанието.

 

На основание чл.234, ал.3 от НК, във вр. с чл. 53, ал.1, б. «а» от НК предметът на престъплението – 289,90 кг. насипен тютюн СЕ ОТНЕМА в полза на държавата, които да бъдат унищожени след влизане в сила на споразумението.

 

          На основание чл. 189, ал. 1 от НПК подсъдимите Ю.К.С. и Ц.А.С. със снета по делото самоличност следва да заплатят  разноските в размер на 62,00 лв. /шестдесет и два лв., 00 ст./, направени  по делото, по равно по сметка на ОД МВР – Монтана, или по 31 лв. /тридесет и един лв.00 ст./ за всеки от тях, както и 5 лв./пет лева/ в случай на служебно издаване на изпълнителен лист..

 

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 282/17г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

……………………………………………………………………………

Съдът,

О П Р Е Д Е Л И :

 На основание чл. 68, ал.1 НК ПРИВЕЖДА в изпълнение при изтърпяване на наложеното на подс. Ц. А.С.четири месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим о по НОХД № 282/17 г. на ЛРС и наложеното наказание по НОХД № 2378/2014 г. на РС – Пловдив, в размер на ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

ОПРЕДЕЛЯ първоначален „ОБЩ“ режим при изтърпяване на наказанието.

ПОТВЪРЖДАВА  мярката за неотклонение „Подписка“ както и взетата в хода на ДП с постановление на ЛРП от 23.01.2016 г. /по ДП №790/2015 г. на РУ МВР – Лом/, ЗАБРАНА ЗА НАПУСКАНЕ ПРЕДЕЛИТЕ НА СТРАНАТА, взети по отношение на подс. Ц.А.С. – до привеждане в изпълнение на наказанието.

ОТМЕНЯ МНО „Подписка“ взета по отношение на подс. Ю.К.С., в хода на ДП.

ОПРЕДЕЛЕНИЯТА относно мерките за неотклонение  подлежат на обжалване  и протест в 7- мо дневен срок от днес, пред МОС по реда на глава 22 НПК.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО относно приложението на чл. 68, ал.1 НК подлежи на обжалване или протест в 15 дневен срок от днес, по реда на глава 21 НПК, пред МОС.

………………………………………………………………………….

Протоколът приключи в 11.00 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

 

                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ:/п/

 

 

                                            СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

 

                                                      1………/п/…………….

                                                           /Ю.П./

 

 

                                                      2………/п/…………….

                                                           /Г.Г./

 

                                                   СЕКРЕТАР: /п/