ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 25.10.2017 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, пети състав, в публично съдебно заседание на двадесет и пети октомври, две хиляди и седемнадесета година, в състав:

                                                          Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

Съдебни заседатели:

1.К.Й.И.

2.П.В.И.

 

при участието на секретар: РУМЯНА Д., прокурор: ЕЛИ ЛАЗАРОВА, сложи за разглеждане НОХД  № 300 по описа за 2017 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 14.10 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                             О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н.А. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия М.Б.Д. ***, от една страна и от друга страна  прокурор при ЛРП Ели Лазарова, споразумение за следното:      

 

ПОДСЪДИМИЯТ М.Б.Д. роден на *** ***, българин, български гражданин, със средно образование, женен,  безработен, осъждан с ЕГН ********** е ВИНОВЕН за това, че на 08.02.2016 година в гр. Лом, обл. Монтана, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил у Е.И.В. *** заблуждение, че е представител на Търговско дружество „Боал пласт“ ЕООД гр. София, с Управител Т.Т.П. ***, какъвто в действителност не е бил, като с това му причинил имотна вреда в размер на 1 694.00 лв., заплатени му в брой от В. за изработка, доставка и монтаж на охранителна ролетка, тип щора, като издал работен документ на направената поръчка № М 001199/08.02.2016 г. – престъпление по чл. 209, ал.1 от НК му се ОПРЕДЕЛЯ наказание при условията на чл. 55, ал.1,т.1  е във връзка с чл. 36 от НК, а именно ТРИ МЕСЕЦА „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”, които да изтърпи ефективно при първоначален „ОБЩ” РЕЖИМ на изтърпяване на наказанието.

 

На основание чл. 189, ал. 1 от НПК подсъдимия М.Б.Д. със снета по делото самоличност следва да заплати направените по делото разноски  в размер на 106,44 лв. /сто и шест лв. и 44 ст./, направени  по делото,  по сметка на ОД МВР – Монтана, както и 5 лв./пет лева/ в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 300/17г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

……………………………………………………………………………

О П Р Е Д Е Л И :

 ПОТВЪРЖДАВА мярката за неотклонение „Подписка“ взета в хода на ДП по отношение на подсъдимия М.Б.Д., със снета по делото самоличност, до привеждане в изпълнение на наказанието.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на жалба или протест в 7- мо дневен срок от днес, пред МОС по реда на глава ХХІІ НПК.

…………………………………………………………………………..

О П Р Е Д Е Л И :

 ПРИВЕЖДА в изпълнение, на основание чл. 68, ал.1 от НК, при изтърпяване на наказанието по НОХД 300/2017 г. на РС - Лом и наложеното на подсъдимия МХАИЛ Б.Д., със снета по делото самоличност, наказание по НОХД № 1688/2015 г. на РС - Монтана, от шест месеца лишаване от свобода, които да бъдат изтърпени при първоначален „общ“ режим, на основание чл. 57, ал.1, т. 3 от ЗИНЗС.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване или протест в 15 дневен срок от днес, пред МОС, по реда на гл. ХХІ от НПК.

На съдебните заседатели да се изплатят по 14,44 лв. от бюджета на съда както и пътни разноски.

Протоколът приключи в  15.30 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

 

 

                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:/п/

 

                                       СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

                                                      1./п/

                                                           /К.И./

 

                                                      2./п/

                                                           /П.И./

 

                                                 СЕКРЕТАР:/п/