ПРОТОКОЛ

 

гр. Л О М, 03.10.2017 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, четвърти наказателен състав в публично съдебно заседание на трети октомври две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

 

                                                         Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

 

                                                            Е.Н.И.

              СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

                                                             В.К.С.

 

при участието на секретар: Д. ЦЕНКОВА и прокурора: ГЕОРГИ ЦВЕТАНОВ сложи за разглеждане  НОХД № 465 по описа за 2017 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в 10.00  часа  се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                            О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Р. М. от АК- Враца  в качеството на защитник на подсъдимия М.К.Ц. ***,  от една страна и от друга страна  прокурор при ЛРП Георги Цветанов Споразумение за следното:        

 

           Подсъдимият М.К.Ц. роден на ***г***, българин, български гражданин, ученик в единадесети клас на ПГАЕ гр. ****, жив. гр. ******, осъждан, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН в това, че на 30.04.2017 година към 22,40 часа в гр.Лом, обл.Монтана, по ул.”Софийска”в посока на движение към бензиностанция „Лукойл“, като непълнолетен но можещ да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка „Опел“, модел „Вектра“ с рег.№ВР 08-40АС собственост на М. Ц. Ц. *** без съответно свидетелство за управление на МПС, след като е наказан по административен ред за същото деяние с влязло в законна сила наказателно постановление №16-0288-000780/23.08.2016 г. на Н-к РУ гр.Козлодуй, връчено му на 01.09.2016 г. и влязло в законна сила на 09.09.2016 год. и от налагането на административното наказание не е изтекла една година, чл.343в, ал.2 във вр. с ал.1 и във вр. с чл.63 ал.1 т.4 от НК във вр. чл. 55, ал.1, т.2, б.“б“ от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание “ПРОБАЦИЯ “ със следните пробационни мерки:

1./ “ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС” ЗА СРОК ОТ СЕДЕМ МЕСЕЦА, с явяване и подписване пред пробационен служител 2 /два/ пъти седмично.

2./ “ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ С ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ”,  ЗА СРОК СЕДЕМ МЕСЕЦА.

На основание чл. 55, ал. 3 НК НЕ СЕ НАЛАГА предвиденото по-леко наказание „ГЛОБА“.

 

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 465/17г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

 

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

               В предвид на горното, съдът

 

              О П Р Е Д Е Л И :

 

На основание чл. 25, ал.1 във вр. чл. 23, ал.1 от НК ОПРЕДЕЛЯ на подсъдимия  М.К.Ц. роден на ***г***, българин, български гражданин, ученик в единадесети клас на ПГАЕ гр. *****, жив. гр. *******, осъждан, с ЕГН **********,  ЕДНО ОБЩО НАКАЗАНИЕ измежду наложените му по НОХД № 305/17г. по описа на РС гр.Козлодуй и наказанието по настоящето производство, най-тежкото от тях “ПРОБАЦИЯ “ със следните пробационни мерки:

1./ “ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС” ЗА СРОК ОТ СЕДЕМ МЕСЕЦА, с явяване и подписване пред пробационен служител 2 /два/ пъти седмично.

2./ “ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ С ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ”,  ЗА СРОК СЕДЕМ МЕСЕЦА.

 

  На осн. чл.25, ал.2 от НК съдът ПРИСПАДА при изпълнение на определеното общо наказание изтърпяната част от наложеното на подсъдимия наказание „Пробация” по НОХД № 305/17г. по описа на РС гр.Козлодуй.         

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред МОС в 15 дневен срок от днес по реда на Глава 21 от НПК.