ПРОТОКОЛ

 

гр. Л О М, 04.10.2017 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, четвърти наказателен състав в публично съдебно заседание на четвърти октомври две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

 

                                                           Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

при участието на секретар: ДАНИЕЛА ЦЕНКОВА и прокурора: ИВАН КАРАГЬОЗОВ сложи за разглеждане  НОХД № 494 по описа за 2017 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в 10.30  часа  се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

               На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. К.Г. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия Г.В.Ф. *** от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Иван Карагьозов Споразумение за следното:

 

Подсъдимият Г.В.Ф. роден на ***г***, българин, български гражданин, основно образование, женен, безработен, жив. гр. *****, осъждан, с ЕГН **********

Е ВИНОВЕН в това, че на 30.08.2017 година около 17,00 часа, на път ІІ-81 при 135 км, между село Расово, област Монтана и град Лом, област Монтана, управлявал моторно превозно средство-лек автомобил, марка „Форд”, модел „Фокус” с рег. № СО 0390 АС, собственост на П. Р. С. от град ****, без свидетелство за управление на моторно превозно средство, след като е наказан по административен ред за същото деяние с влязло в сила Наказателно постановление № 17-0294-000242 от 21.04.2017 година, връчено на 12.05.2017 година, влязло в законна сила на 22.05.2017 година и от налагане на административното наказание не е изтекла една година,  поради което и на основание чл.343в, ал.2, във вр. ал.1 от НК при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание “ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”, което да бъде изтърпяно ефективно, при първоначален „общ” режим на изтърпяване на основание чл.57, ал.1, т.3 от ЗИНЗС.

 

На основание чл.55, ал.1, т.1 от НК на подсъдимия Г.В.Ф. СЕ ОПРЕДЕЛЯ и кумулативно предвиденото по-леко наказание „ГЛОБА“ в размер на 250/Двеста и петдесет/ лева.

 

         На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 494/17г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

                                                   

                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

                                    О П Р Е Д Е Л И :

На основание чл.68, ал.1 от НК ПРИВЕЖДА в изпълнение наложеното на подс. Г.В.Ф. роден на ***г***, българин, български гражданин, основно образование, женен, безработен, жив. гр. ******, осъждан, с ЕГН **********, наказание по НОХД № 415/17г. по описа на ЛРС „ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“, чието изпълнение е отложено с изпитателен срок от четири години, считано от 03.08.2017г., което наказание следва да бъде изтърпяно ефективно, при „общ“ режим на изтърпяване, на осн. чл.57, ал.1, т.3 от ЗИНЗС.

 

Определението може да се обжалва и протестира пред МОС, в 15-дневен срок, считано от днес, по реда на Гл.Двадесет и първа от НПК.

 

След влизане в сила на Определението препис от него да бъде изпратен на ЛРП, Н-ка на Затвора гр. Враца за сведение и изпълнение и на БС при ЛРС за отбелязване на бюлетините за съдимост.

 

                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: